İYİ Parti, Yargıtay önünde kalabalık bir parti örgütüyle basın açıklaması yaptı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Yargıtay’ın AYM kararı hakkında, “Art niyetli kasıtlı ve organize bir suç girişimidir” değerlendirmesinde bulundu.

Zorlu, Yargıtay’ın AYM kararına uymamasının hukuken izah edilemediğini, üstüne bir de hak ihlali kararı veren üyeler hakkında suç duyurusunda bulunulmasını “Türkiye’de hiçbir vatandaşın hukuk güvenliğinin kalmayacağı gibi bir durumla karşı karşıya bırakmakta” diyerek yorumladı ve şöyle devam etti:

Ceyhan Belediye Başkanı Aydar'dan hapis ve siyaset yasağına tepki Ceyhan Belediye Başkanı Aydar'dan hapis ve siyaset yasağına tepki

Anayasamız Türk evlatlarına emanettir ve milletimizin bu emanetine sahip çıkmak için buradayız. Hukukun tanıdığı tüm yol ve araçları kullanacağız. Bu bir beka meselesidir.”

Mahkemelerin kararlarına tepki konulabileceğini belirten Zorlu, “ Ancak Yargıtay’ın bir dairesinin çıkıp AYM’yi suçlaması ve suç duyurusunda bulunması kabul edilemez” dedi.

“13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Anayasa’ya uymayarak ilgili dosyayı Yargıtay 3. Daire’ye göndermesi en baştan itibaren usulsüz sürecin inşa edildiğini gözler önüne sermektedir. HSK derhal soruştma başlatmalıdır.

“Biz de ilgili Yargıtay üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Anayasayı hedef almak Türkiye cumhuriyetini hedef almaktır.Bu gidişatın önüne hep birlikte geçmek ve bu darbeye teşebbüse dur dememiz gerekiyor.“

Zorlu konuşmasının sonunda elindeki Anayasa kitapçığını havaya kaldırarak, Anayasa’yı sembolik olarak Yargıtay güvenliğine bırakacaklarını söyleyerek, “Gücünüzü nereden aldığınızı hatırlayın” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ve beraberindeki İYİ Partili milletvekilleri Yargıtay’a sembolik olarak Anayasa kitapçığı bıraktı.

zorlu-yargitay

Editör: Halide Tonga