Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenlere; kılıçları kime çekiyorsunuz? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenlere; kılıçları kime çekiyorsunuz?

İYİ Parti’nin disipline verdiği, sonra da partiden istifa eden bağımsız İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Ensarioğlu, özetle şunları söyledi:

“Bana göre en az 60 milletvekili partilerinden ayrılıp bağımsız olacak. Yeni bir lider çıkıp parti kurarsa bunları toparlayabilir. Bu olmazsa milletvekilleri CHP ve AKP’ye geçmeye çalışır. Bu iki parti milletvekillerinden kaçını alır onu bilemem. Çünkü o partilerin de seçim bölgesinde milletvekilleri olduğu için sıkıntı olur. Ama yeni güçlü bir parti kurulursa hepsini toparlayabilir. 31 Mart’ta millet CHP’ye bir şans verdi. Merkez’de CHP’yi gördü. Sokağa değil sandığa döküldü. ‘Kamu düzeni’ diyoruz ya vatandaş olay çıkarmadan sandığa gitti. Eğer CHP içinde kavga çıkmazsa, bu gelen seçmen CHP’de kalıcı olur. Özgür Özel’in, Mansur Bey’in, Ekrem Bey’in çok güzel konuşmaları var. Kavga etmeden devam ederelerse, oy veren insanları kucaklarlarsa iki dönem daha götürür. Açıkçası benim de gönlüm CHP’de.”

Kaynak: Haber Merkezi