Geçtiğimiz mayıs seçimlerinde Eskişehir'den İYİ Parti Milletvekili olarak seçilen Nebi Hatipoğlu 2 Kasım'da partisinden istifa etmişti. AK Parti'yle ittifak yapılması gerektiğini savunan Nebi Hatioğlu'nun bugün AK Parti'ye katılacağı söylendi. 

Nebi Hatipoğlu bugün AK Parti MKYK'sına katılıyor

TV100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı canlı yayında Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun bugün  AK Parti MKYK'sine geçeceğini açıkladı. 

Bakan Yerlikaya'dan bir gün sonra Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner cinayeti açıklaması Bakan Yerlikaya'dan bir gün sonra Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner cinayeti açıklaması

Nebi Hatipoğlu'na ilişkin kulis bilgisini paylaşan Deniz Gürel, şunları söyledi:

"Yarın, geçtiğimiz hafta İYİ Parti’den istifa eden Nebi Hatipoğlu AK Parti MKYK’sında AK Parti’ye geçiyor. Sabah saatlerinde de sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor. Genel olarak yerel idare noktasında bir iddia ortaya koymuştu. Kendisinin büyükşehir belediye başkan adayı olabileceğini ifade etmişti İYİ Parti'deyken. Ters düşüldü o noktada. Burada da onu nasıl bir siyasi gelecek bekliyor onu da muhtemelen bu ay içerisinde göreceğiz."

Nebi Hatipoğlu: AK Parti'ye katılıyorum

Gazeteci İsmail Saymaz da X hesabından bir paylaşım yaparak, Nebioğlu'nun AK Parti'ye katılacağı bilgisini doğruladığı söyledi.

Saymaz, "İYİ Parti’den istifa eden Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, yarın AK Parti’ye katılıyor. Bu bilgiyi Hatipoğlu’na sordum, katılacağını doğruladı." ifadelerini kullandı.

Hatipoğlu: Tabi ki geçmem, ne işim var

Nebi Hatipoğlu, geçtiğimiz mayıs seçimleri öncesi Eskişehir'de yerel gazetecilerle katıldığı bir televizyon programında gazetecilerin “Yine iktidar olursa AK Parti’ye geçer misiniz?” sorusuna, “Tabi ki geçmem. Ne işim var. İki tip siyasetçi var: İş olarak, hizmet olarak yapanlar. Biz siyaseti hizmet olarak yapacağız.” şeklinde cevap vermişti.

Editör: Ahmet Agah