İYİ Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, partisinin genel merkez binasında gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde yaşanan toprak kaymasına değinen Zorlu, yaşananları ‘kimsenin sorumluluk almadığı ve yanlışı üstlenmediği; konuşanların cezalandırıldığı ve yine vicdanlarımızın yaralandığı bir felaket’ olarak değerlendirdi. Veriler, resmi rakamlar, belgeler, izinler, teknik ve bilimsel raporlarla; ihmalin ortaya çıktığına işaret eden Zorlu, “Yani yalanın, talanın ve rantın fotoğrafından bahsediyoruz. Kamu sağlığı, sırf sermayenin daha fazla para ve kâr arayışına katkı sağlamak için kurban edilmiştir. Toprağa, suya ve havaya karışan siyanür; bölge halkının sağlığını tehlikeye düşürmektedir. 9 canımız hala göçük altındadır” diye konuştu.

Türkiye’de yaşayan kaçak Afganlara, iltica sistemine alınarak geçici koruma verileceği yönündeki iddialara da sert çıkan Zorlu, “İYİ Parti olarak uyarıyoruz; bu yoldan dönün, bunu asla hayata geçiremezsiniz. Türk milleti olarak buna asla izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu. Zorlu, CHP’nin aday belirleme sürecinde yapay zekadan faydalanması konusuna ise “14 Mayıs” üzerinden gönderme yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ordu’daki sözlerine tepki gösteren İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, “Bu tehdit siyasetine hep beraber karşı çıkmamız lazım. Böyle demokrasi olmaz. Vatandaşın oy verenler ve vermeyenler şeklinde ayrılamayacağını 31 Mart’ta siyasi iktidara anlatmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katıldı

Kaynak: Haber Merkezi