İstanbul’da bu sabah yeniden 1 Mayıs’a ilişkin ev baskınları gerçekleşti. Baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çağdaş Hukukçular Derneği, 14 kişinin gözaltına alındığı açıkladı. Devrimci Gençlik Dernekleri, Halk-Der, Kaldıraç Hareketi, TİP ve SMF de baskınların gerçekleştiğini duyurdu.

ÇHD ve TİP sosyal medya hesaplarından duyurdu

ÇHD paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

"2024 1 Mayıs direnişi dosyasından İstanbul'da bu sabah yine ev baskınları yapıldı. Şu ana kadar 8 kişinin gözaltına alındığı bilgisini aldık. Gözaltların takibi için Vatan Emniyet'e geçeceğiz. Şu ana kadar toplam 15 kişinin gözaltına alındığı bilgisini edindik.”

Türkiye İşçi Partisi tarafından sosyal medyadan yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

"1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek isteyen 2 parti üyemiz, Devrimci Gençlik Dernekleri, Halk-Der, Kaldıraç, SEP ve SMF’li arkadaşlarımızla beraber çok sayıda yoldaşımız sabah ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Taksim meydanını kazanacağız, arkadaşlarımızı geri alacağız!"

Mehmet Şimşek’in imzasıyla yürürlüğe girdi: İşte yeni zam ve ücretler Mehmet Şimşek’in imzasıyla yürürlüğe girdi: İşte yeni zam ve ücretler

Kaynak: Haber Merkezi