Erzincan'da 11 yöresel ürüne coğrafi işaret tescili için başvuru yapıldı Erzincan'da 11 yöresel ürüne coğrafi işaret tescili için başvuru yapıldı

İstanbul Fener'deki Meryem Ana Kilisesi, Fener Rum Lisesi ve metruk yemekhanesinin duvarlarına yazılar yazıldı, okul ve kilise binasına taş atıldı.

Haliç Fener'deki Kanlı Kilise olarak bilinen Meryem Ana Kilisesi, Fener Rum Lisesi ve metruk yemekhanesinin duvarlarına 'Kahrol İsrail', 'Kudüs Filistin'in başkentidir' yazıldı. Ayrıca okul ve kilise binasına taş atıldığı belirtildi.

Gerçek Gündem'den Melike Çapan'ın haberine göre, dün akşam saatlerinde gerçekleşen saldırı sonrası kilisenin zangocu karakola şikayette bulundu. Görgü tanıkları, saldırının takkeli, sarıklı 3-4 kişilik bir grup tarafından yapıldığını söyledi.

Meryem Ana Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı, yaptığı açıklamada "Bu saldırı bir ibadethaneye bir okula oldu ama aynı zamanda orada yaşayan insanlarımıza da oldu. Emniyet mensuplarımız bizlere çok yardımcı oldu. Bu tarz olayların tekrar etmemesini temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Betül Vural