İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları üyesi Oğuz Talha Uz, Baturalp Akalın ve Akif Demirel Beşiktaş’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğraflarının olduğu "Türkiye’nin Araplaşması için oyunuzu bize vermeye devam edin" yazılı broşürleri dağıtırken gözaltına alındı.

Gazeteci İsmail Saymaz gözaltı tutanağını sosyal medya hesabından paylaştı Saymaz, "Gözaltına alınan gençlerden ikisi; Oğuz Talha, İyi Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz’un, Baturalp ise İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Tolga Akalın’ın oğlu. Suç işlemedikleri gibi… “Babam milletvekili” ya da “Babam İyi Parti yöneticisi” de dememişler. Helal olsun gençler" ifadesini kullandı.

Akşener'den tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de gözaltılara tepki gösterdi. Akşener sosyal emdya paylaşımında "İktidar, Türklük ile olan mücadelesini şimdi de gençler üzerinden sürdürmeye devam ediyor." dedi.

Akşener'in paylaşımı şöyle:

"Türksüz Türkiye hayal edenler bu gece de iş başında… İktidar, Türklük ile olan mücadelesini şimdi de gençler üzerinden sürdürmeye devam ediyor. İstanbul İl Gençlik Kollarımızdan Oğuz Talha Uz, Baturalp Akalın ve Akif Demirel sadece demokratik haklarını kullandıkları için şu anda karakolda ifade veriyor. Süreci arkadaşlarımla birlikte bizzat takip ediyorum. Gencecik evlatlarımızı tutuklayarak ülkemizdeki acı gerçekleri örtmeye çalışanlar şunu çok iyi bilsin ki; Sizde her türlü zulüm varsa; bizde de her koşulda mukavemet var!"

Bakan Yerlikaya'dan bir gün sonra Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner cinayeti açıklaması Bakan Yerlikaya'dan bir gün sonra Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner cinayeti açıklaması
Kaynak: Haber Merkezi