İBB Ulaşım Daire Başkanlığı'na yüzde 65'lik zam talebi iletildiğini açıklayan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, zam talebinin sebebi olarak gider artışlarına işaret etti.

Yüzde 65 zam talebini geçtiğimiz aylarda da dile getiren Aksu, taksicilerin giderleri arttığı için zammın gerekli olduğunu belirtmişti.

‘’Giderlerimize yüzde yüz zam geldi’’

Artan giderlerden bahseden Aksu, ‘’İşçilik, yedek parça, araç fiyatları, yakıt fiyatları ve tükettiğimiz demirbaş giderlere yüzde yüzün üzerinde zam geldi’’ dedi.

Brezilya Merkez Bankası 2022 yılından bu yana ilk kez faiz artırdı Brezilya Merkez Bankası 2022 yılından bu yana ilk kez faiz artırdı

Giderlerinin yüzde yüz artması sebebiyle zam talebinde bulunduklarını söyleyen Aksu, ‘’Biz de halkımızı düşünerek, yüzde 65 oranında zam talep ediyoruz’’ diye ekledi.

‘’Takdir komisyonun’’

Taleplerini 8 Ocak Pazartesi günü yapılacak UKOME toplantısında dile getireceklerini aktaran İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu, talebin kabul edilip edilmeyeceği yönündeki soruya ‘’Takdir komisyonun’’ cevabını verdi.

‘’En ucuz taksimetre fiyatı İstanbul’da’’

Taksiciler tarafından yapılan zam taleplerinin kamuoyunda yarattığı tepkilere değinen Aksu, ‘’Vatandaşlar zam talebine tepki veriyor olabilir, doğaldır’’ dedi.

Öte yandan, taksimetre ücretlerinin vatandaş tarafından ucuz bulunduğunu savunan Aksu, ‘’Türkiye Cumhuriyeti’ndeki her vatandaş, ‘Dünyada ve Türkiye’de en ucuz taksimetre fiyatı İstanbul’da’ diyor’’ ifadelerini kullandı.

Kaynak: Betül Vural