Bazı bakanlık ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan atama kararlarına göre, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Selman Öğüt atandı.

Oba Makarna’daki patlamada ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti Oba Makarna’daki patlamada ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

“Pelikan” iddiaları

Doçentliği döneminde Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi (TÜRKAD) Başkan Yardımcısı olan Selman Öğüt, 2020 yılında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevden alınmasının ardından Medipol Üniversitesi'ndeki görevinden uzaklaştırıldı.

2013 yılı içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Anasaya Uzlaşma Komisyonu'nda uzman olarak görev yapan Selman Öğüt, televizyonda katıldığı programlarla ve "Pelikan Grubu" içinde yer aldığı iddialarıyla adından sık sık söz ettirdi. Öğüt, son olarak 2020 yılının Eylül ayında Haber Global'de Erhan Ertürk'ün sunduğu Müzakere programındaki sözleri ile gündeme gelmişti.

Atatürk ile ilgili sözleri

Programda Atatürk'ün hamlelerini eleştiren Öğüt, "Kemalizm virüstür" dedi. Programın sunucusu Ertürk ise, "Atatürk devrimlerini tartışmaya açıyorsunuz bugün. Geri gelsin mi hilafet?" diye sordu. Öğüt, bu soruyu yanıtlamadı. "Mustafa Kemal Atatürk şu anda olsa, bu devirde yaşasa Tayyip Erdoğan'ı desteklerdi" diyen Öğüt,  yayını terk ettikten sonra sosyal medya hesabından, "Provokatörden moderatör olmaz" diye yazdı.

Editör: Selim Ercan