Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Benyamin Netanyahu'yu Adolf Hitler'e benzetmesine karşı İsrail'den tepki geldi. İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Cumhurbaşkanı olduğu sürece büyükelçilerini Türkiye'ye geri yollamayacaklarını açıkladı.

Cohen: Erdoğan nankör, geçen şubat ayında Türkiye'ye yardım yaptık

Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, dün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Hitler'e benzeten "Erdoğan Türkiye'nin cumhurbaşkanı olarak görev yaptığı sürece İsrail büyükelçisi geri dönmeyecek" şeklindeki sözlerine yanıt verdi.

İsrail kamu radyosu Reşet Bet'e konuşan Cohen, "Erdoğan nankör. Geçen şubat ayında Türkiye'ye yardım yaptık, hatta orada sahra hastanesi açtık. Bu arada Hamas'la aynı safta yer alan Erdoğan'ın sorumsuz davranışlarını görüyoruz. Şansölye Schulz'un 'yeni Naziler' olarak tanımladığı kişi. İsrail büyükelçisini Türkiye'den geri çağırma kararının haklı olduğunu düşünüyorum." dedi. 

İran Cumhurbaşkanı seçilen Pezeşkiyan'dan ilk açıklama İran Cumhurbaşkanı seçilen Pezeşkiyan'dan ilk açıklama

Erdoğan'dan Netenyahu'ya:  Sizin Hitler'den ne farkınız var?

Erdoğan dün Beştepe'deki bir törende yaptığı konuşmada, Gazze'de devam eden saldırılar nedeniyle İsrail'e yüklenerek Netanyahu'yu Hitler ile karşılaştırmıştı. "Gözlerimizin önünde insanlığa ait tüm değerler kurşuna dizildi. Stadyumlarda İsrail'in Nazi kamplarını izledik değil mi? Bu nasıl bir iştir?" diyen Erdoğan, "Hitler'den garip garip bahsederlerdi. Sizin Hitler'den ne farkınız var? Bunlar bize Hitler'i de aratacak. Netanyahu'nun yaptıklarının Hitler'den geri kalır yanı var mı?" ifadelerini kullanmıştı.

Netenyahu'dan Erdoğan'a: Kürtlere soykırım uyguluyor

Netanyahu, ise Erdoğan'a yanıtında, "Kürtlere soykırım uygulayan, kendi yönetimine muhalif gazetecileri hapse atmak konusunda dünya rekorunu elinde bulunduran Erdoğan, bize ahlak dersi verecek son kişidir" demişti.

Kaynak: Elipshaber Dış Haberler