Gazze’deki Sağlık Bakanlığı kaynakları, İsrail ordusunun, hastane idaresinden, hastaların, yaralıların, yerinden edilmiş kişilerin ve sağlık personelinin yer aldığı Gazze'deki Şifa Hastanesi’nin boşaltılmasını istediğini açıkladı.

İsrail ordusunu Şifa Hastanesi’ne yönelik kuşatmasının devam ettiği ve hastane içinde arama ve kazı çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

İsrail’in Şifa Hastanesini basması

İsrail ordusu, Gazze’de binlerce hasta ile yerinden edilmiş sivilin bulunduğu, bölgenin en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi’ne 15 Kasım’da baskın gerçekleştirilmişti.

İsrail’in, baskınından sonra tüneller ve cephanelikler yerine binada bulduğunu iddia ettiği paslı silahlar ve birkaç kamerayı kanıt olarak sunması, eleştirilere yol açmıştı.

BM: Genel Sekreter üye ülkelerin tüm BM kararlarına uymalarını istiyor BM: Genel Sekreter üye ülkelerin tüm BM kararlarına uymalarını istiyor

Hamas, İsrail ordusunun Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne gerçekleştirdiği baskında “katliam” yapmasına karşı uyarı yaparak, sağlık personeli, yaralılar ve hastanede yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin güvenliğinden İsrail’i, ABD’yi ve uluslararası toplumu sorumlu tutmuştu.

Editör: Deniz Dalgıç