İsrail basını, Hamas liderlerinin geçen hafta Türkiye'de gizli bir toplantı yaptığını öne sürdü. The Jerusalem Post gazetesinin İsrail kamu yayıncısı KAN'dan aktardığına göre, Hamas yetkililerinin 'gizli toplantısı için Türkiye özellikle seçildi, çünkü liderlerin burada bir araya gelmesinin yeterince güvenli olduğu düşünüldü.'

İsrail basınında yer alan haberlere göre, toplantının liderliğini, Beyrut'tan katılan Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri ve Katar'ın başkenti Doha'da yaşayan eski Hamas lideri Halid Meşal yaptı, toplantıya pek çok Hamas yetkilisi de katıldı.

The Jerusalem Post gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'i savaş suçları işlemekle suçladığını hatırlatarak, "Türkiye, toplantı yeri olarak özellikle seçildi, çünkü liderlerin orada toplanması yeterince güvenli addedildi" ifadelerini kullandı.

Lübnan'dan tahliye edilen 178 İtalyan ülkelerine döndü Lübnan'dan tahliye edilen 178 İtalyan ülkelerine döndü

İddiaya göre, geçen hafta yapılan toplantının amacı 'Hamas'ın İsrail ile devam eden çatışmasında bir sonraki adımlarını koordine etmekti'. Hamas liderlerinin savaştaki bir sonraki adımlarını ve Lübnan Hizbullahı'nın rolünü henüz belirlemediği belirtilirken, KAN, başka bir rehine takası anlaşmasının masada olabileceğini kaydetti.

Mısırlı yetkililer de 17 Aralık Pazar gecesi yaptıkları açıklamada, İsrail ve Hamas'ın yeni bir geçici ateşkes ve rehine takası anlaşmasına açık olduğunu bildirmiş, fakat bu anlaşmanın nasıl uygulanacağıyla ilgili anlaşmazlıkların sürdüğünü dile getirmişti.

Editör: Betül Vural