Haluk Levent direnişteki işçilerle görüştü Haluk Levent direnişteki işçilerle görüştü

HALK TV yazarı İsmail Saymaz, “Hukuk devletini emcüklediler” başlıklı yazısında Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın isimlerden Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin’in emeli edileceğini ifade etti. Saymaz, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin atama ve terfi kararları açıklandığı halde İçişleri Bakanlığı’na bağlanan Jandarma Genel Komutanlığı kararnamesi hala çıkmadı. Bu gecikmenin nedeni Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin’in göreve devam edip etmeyeceğine ilişkin henüz bir karar verilememiş olması” ifadelerini kullandı.

“Çetin, Süleyman Soylu’ya yakın bir isim”

Saymaz’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

“İçişleri Bakanlığı, 65 yaşını geçen Çetin’i emekli etmek istiyor. Çetin ise hukuken devam edilebileceğini savunarak, karara itiraz etse de bakanlık aynı görüşte değil. Çetin, eğer bir son dakika değişikliği olmazsa emekli edilecek. Arkasında tartışmalı bir fotoğraf albümü bırakacak.

Çetin, İçişleri Bakanlığı adına kart bastıran AK Gençlik Ocağı Başkanı ve Alaattin Çakıcı’nın eski danışmanı Ferhat Aydoğan’ı makamında ağırlamıştı. Organize suç örgütü liderliğiyle suçlanan Selahattin Yılmaz’ın oğlunun antika dükkanını ziyaret etmişti. Yılmaz da iki kez Çetin’in makamına gelmişti. ‘Demir Yumruk’ adlı operasyonda suç örgütü liderliği iddiasıyla gözaltına alınan Hüseyin Eryılmaz’ın Hatay’daki fabrikasını ziyaret etmişti.

Cinayetten ceza aldığı için Gürcistan’a kaçan Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk’ün evinde misafir olmuştu. Çetin’in Paramount Otel’in sahibi Cihan Ekşioğlu ile de fotoğrafı var. Çetin, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın bir isim… Görünürde yaş haddinden emekli ediliyorsa da bu albüm, kararda etkili olmuş olabilir.”

Kaynak: Haber Merkezi