Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugün kaleme aldığı “AK Parti, 31 Mart’ın faturasını çalışanlarına kesti” başlıklı yazıda, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti’de çalışanların ikramiyelerinin kesildiğini iddia etti.

Konuşulan iki senaryoyu anlatan Saymaz, “Birincisi, Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz’ün ‘Bu seçim sonuçları ile Cumhurbaşkanı’nın önüne ikramiye dosyasını götürmeye yüzüm yok’ dediği iddia ediliyor. İkincisi; Demiröz’ün, tasarruf tedbirleri kapsamında her yerde kesintiye gidileceğini, ikramiyelerin ekstra gider olduğu için yatırılmayacağını söylediği ileri sürülüyor. İki türlü de fatura, ağırlıklı olarak çaycılar, hizmetliler ve ofis personellerinden oluşan çalışanlara kesiliyor” ifadelerine yer verdi.

Özgür Özel: AB’ye tam üyelik hedefinin kâğıt üzerinde bırakılmasını kabul edemeyiz Özgür Özel: AB’ye tam üyelik hedefinin kâğıt üzerinde bırakılmasını kabul edemeyiz

Saymaz şöyle devam etti:

“Bu kadarla bitmiyor. Yılbaşında zam belirlenirken ‘Bu yıl 15 maaş alacaksınız. Zam oranlarınız ona göre yapıldı’ denilmiş. Dolayısıyla ikramiyelerin verilmemesi, maaştan kesilmesi anlamına geliyor. Halbuki partinin eski emektarları, yinelenen 2015 ve 2019 seçimlerinde dahi iki kez ikramiye yatırıldığını anlatıyor.”

Kaynak: Haber Merkezi