Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Başkanı sıfatıyla BM Genel Kurulu için ABD’ye gitti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Sosyalist Enternasyonal toplantısı için ABD’ye gitti. Özel’in ziyaretini eleştiren İş insanı Mert, Kılıçdaroğlu’nun da aynı hataya düştüğünü hatırlatarak ‘Sizin ABD’de ne işiniz var?’ sorusunu sordu.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabı X’ten açıklama yapan Mert, şunları söyledi:

‘’Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Başkanı sıfatıyla BM Genel Kurulu için ABD’ye gitti. Hadi resmi görevi var.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e soruyorum: Sizin ABD’de ne işiniz var?

Sosyalist Enternasyonal toplantısı için bir genel başkan yardımcınızı görevlendirseniz olmaz mıydı?

Sayın Kılıçdaroğlu’nu da aynı hataya düşürmüşlerdi; bakın ne oldu?

Bırakın ABD’den, Atlantik’ten, dışarıdan medet ummayı, gelin halkınızın sorunlarıyla hemhal olun, halkınıza yaslanın, halkın sesini dinleyin, halkın dertleriyle dertlenin.

“Biz buradayız”, “sizinle aynı sofradayız”, “derdiniz derdimizdir” deyin; anlayın, dinleyin, anlatın, empati kurun, ülke meselelerinin çözümüne katkı sağlayın…

-Ülke ağır ekonomik buhran içinde

-Vatandaş açlıkla boğuşuyor 

-Eğitim çökmüş

-Çiftçi kan ağlıyor

İsrail’in Lübnan'a saldırılarında 569 kişi öldü; güneyden göç devam ediyor İsrail’in Lübnan'a saldırılarında 569 kişi öldü; güneyden göç devam ediyor

-Hayvancılık bitmiş

-Sokaklarda şiddet patlamış

-Kadınlar, çocuklar öldürülüyor 

-Suçlular polis vuruyor

-Gençler uyuşturucu batağında

-Suçlu, sessiz, kimsesiz, mutsuz nesiler yetişiyor

Buradan açık ve net ilan ediyorum;

Siyaset kurumu toptan değişmedikçe, ülkenin gerçek sorunları çözülmez. Türkiye’de muhalefet vatandaş odaklı siyasete, kendi çıkarlarını değil, ülkenin çıkarlarını düşünen bir noktaya gelmelidir.

Meclis köşelerinde küçük basın toplantıları yaparak muhalefet edemezsiniz. Bu halk sizi yanında görmek istiyor; tarımda, hayvancılıkta, sanayide, eğitimde, adaletsizlikler karşında adliye koridorlarında sizi yanında görmek istiyor.

Dar bölge milliyetçiliği yapanlarda, insanların inancı üzerinden oy devşirmeye çalışanlarda, ulusal simgeler üzerinden kendini asli unsur görenlerdende muhalefet olmaz.

Muhalefet sofrasını herkese açmadan, kendi yakınlarının doyduğu bir mecra olarak kalırsa bedeli ağır olur. Ders çıkarın ders. Yoksa bu halk sizi fena silkeleyecek ve bir daha belinizi doğrultamayacaksınız…

Yuvarlak masalar etrafında toplanıp siyasetin elit-konforlu alanında müesses nizamın devamına katkı sağlayan, suya sabuna dokunmayan retorikten başka bir şey üretemeyen muhalefet; vatandaşın güvenini tesis edemeyen politikalarınızın devri bitti.

Bu tip siyaset ve siyasetçiler tarihin çöplüğünde yerini alacaktır.

Ağır ekonomik kriz şartlarını idrak edemeyen muhalefet, ülkenin ağır sorunlarına çözüm üretemeyen köhne siyaset anlayışı, özgürlük-güvenlik dengesinde ülkeyi bireysel özgürlüklerden ve demokrasiden uzaklaştıran bir anlayışa karşı, muhalefetin halktan kopuk yaklaşımları yok olmaya mahkûmdur.

Muhalefetin, suni gündemlerle zaten zehirlenmiş, kırık dökük araçlarla ağır aksak yürümeye çalışan ülkemizi ve halkımızı daha fazla sümen altı etmeye hakkı yok.

Atlantik’in suyuyla değil, zemzem suyuyla yıkansanız bile arınamazsınız. Halkta size gereken dersi tekrar verir.

Halkın gönlünde arının, tahtınızı halkın gönlüne kurun. 

Şu saatten sonra bunları yapamayacağınızı biliyoruz;

O vakit; çekilin-gidin...

Bu ülkeye gerçekten hizmet edecek, işinin ehli, liyakatli memleket sevdalıları gelsin.

Bu ülkeyi biz ayağa kaldırırız. Buna hazırız!’’

Kaynak: Haber Merkezi