Ölüm haberi  Iris Apfel'in sosyal medya hesabında duyuruldu. Sanatçının sözcüsü Florida Palm Beach’teki evinde öldüğünü açıkladı. 

1921’de Queens, NY’da çiftçi bir ailenin çocuğu olarak doğan Iris, çalışmalarında parlak renkler ve zarif desenler kullanmasıyla tanınıyordu. Siyah çerçeveli gözlükleri, kırmızı ruju ve kısa beyaz saçlarıyla ise ikonik bir görüntüye sahipti. 

Tüm başarısına rağmen kendisine ‘Tesadüfi İkon’ diyen sanatçı 2018’de bir kitap çıkardı ve Albert Maysles’in ‘Iris’ isimli belgeseline konu oldu. 

Türkiye’de de Şişecam’ın global tasarım markası Nude, 2018’de kendisiyle işbirliği yapmıştı. Ardından 2022’de H&M ile dikkat çeken bir koleksiyon yayınladı.

Sanatçı son zamanda sosyal medyada büyük bir takipçi kitlesine sahipti. “Daha fazlası daha azıdır” mesajı veren ikonik isim, moda ve stil üzerine yorumlar yaparak Instagram’da yaklaşık 3 milyon, TikTok’ta ise 215 bin takipçiye ulaştı.

Orhan Güngör kimdir? Orhan Güngör kimdir?

Today’e verdiği bir röportajda “Bence herhangi bir yaşta emekli olmak ölümden daha kötü bir kader” diyen sanatçı son gününe kadar hayatını dolu dolu yaşamıştı.

Kaynak: Haber Merkezi