Pakistan hükümeti saldırıda iki çocuğun öldüğünü ve üç kişinin de yaralandığını bildirdi. Füze saldırılarının "kabul edilemez" olduğunu söyleyen İslamabad hükümeti saldırılara misilleme yapılacağı uyarısında bulundu.

BBC'de yer alan habere göre İran, Pakistan'la sınırında faaliyet gösteren Sünni militan grup Ceyş el Adl’ın ABD ve İsrail tarafından desteklendiğini iddia ediyor. Grup geçmişte İran güvenlik güçlerine yönelik bazı saldırıların sorumluluğunu üstlenmişti.

Birçok siyasi analist, sert eleştirilerine rağmen İslamabad yönetiminin, risklerin yüksek olduğunu anladığını ve kısasa kısas bir hareketten kaçınacağını söylüyor.

Ceyş el Adl: ‘Adalet Ordusu’

Ceyş el Adl ya da "Adalet ve Eşitlik Ordusu" İran hükümetine muhalif silahlı bir militan grup. Örgüt kendisini İran'ın Sistan-Beluçistan eyaletinde "Sünni haklarının savunucusu" olarak tanımlıyor.

Filistinli gruplardan 'taleplerimiz karşılanmadan İsrail'le anlaşma yok' açıklaması Filistinli gruplardan 'taleplerimiz karşılanmadan İsrail'le anlaşma yok' açıklaması

İran, daha önce Cundullah (Allah'ın Askerleri) olarak bilinen militan grubun lideri Abdülmalik Rigi'yi 2009 yılında İran güvenlik güçlerini bombalamak ve İngiltere ile ABD'nin ajanı olmak suçlamalarıyla tutukladı. Rigi 2010’da da asılarak idam edildi.

O dönemde İran'da görev yapan eski bir Pakistanlı diplomat olan Muhammed Abbasi, Pakistan'ın Rigi'nin tutuklanmasında önemli bir rol oynadığını söyledi.

ABD istihbaratına göre Ceyş el Adl'in birçok patlama ve saldırıya karışmış durumda. 2005 yılında İran'da eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'a düzenlenen saldırı da bunlardan birisi.

Ceyş el Adl tarafından üstlenilen operasyonlar genelde Sistan-Beluçistan eyaletinde gerçekleştirildi.

Kaynak: BBC Türkçe