İsrail ordusu, "İran'dan İsrail'e füzelerin fırlatıldığını" duyurdu. İsrail medyasına göre, İran'dan en az 100 füze ateşlendi.

İsrail çapında siren sesleri duyulurken, Kudüs ve Tel Aviv semalarında Demir Kubbe hava savunma sisteminin devreye girmesiyle patlama sesleri yükseldi. Kudüs ve Tel Aviv semalarında patlama ve siren sesleri duyuldu. 

Jerusalem Post’a göre 500 füze ateşlendi

İsrail ordusu, "İran'dan İsrail'e füzelerin fırlatıldığını" duyurdu. İsrail gazetesi Jerusalem Post'a göre, İran'dan en az 500 füze ateşlendi.

Tahran'da çekilen görüntüler

Devrim Muhafızları’ndan açıklama

İran Devrim Muhafızları füze salvosunun ardından yaptıkları açıklamada, İsrail'e "onlarca füze fırlattıklarını" duyurdu. Devrim Muhafızları, "İsrail'in misiilleme yapması halinde bir kez daha hedef alınacağını" belirtti. Açıklamada, füze saldırısının Hamas lideri İsmail Haniye'nin, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ve Devrim Muhafızları komutanı General Abbas Nilforuşan'ın öldürülmesine misilleme olduğu vurgulandı.

İsrail hava sahasını açtı

Saldırıların ardından İsrail'in hava sahasını yeniden açtığı ve vatandaşlarına sığınaklardan çıkabilecekleri tavsiyesinde bulunduğu haberi geldi.

Biden, ulusal güvenlik ekibini topladı: İran füzelerini düşürme talimatı Biden, ulusal güvenlik ekibini topladı: İran füzelerini düşürme talimatı

Bununla birlikte, İsrail ordusundan "Saldırının sonuçları olacak" açıklaması geldi. İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, İran'ın füze salvosu nedeniyle kendilerine henüz ölü ya da yaralı bilgisinin gelmediğini, saldırıların "ciddi ve sonuçlarını olacağını" söyledi.

İsrail ordu sözcüsü: Saldırının sonuçları olacak 

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, saldırının “sonuçları olacağını” söyledi. Hagari tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun İran saldırısına karşı "savunma ve misilleme yapmaya tamamen hazır" olduğu belirtilerek, bunun "zamanında" yapılacağı vurgulandı. Ayrıca şu ana kadar saldırıda bir can kaybı ya da yaralanma rapor edilmedi.

Hagari şu anda İran'dan İsrail'e yönelen başka bir tehdit olmadığını ve füze saldırısının sona erdiğini söyledi.

İsrail ordusu, vatandaşların durum değerlendirmesinin ardından "ülke genelindeki tüm bölgelerdeki korunan alanları terk edebileceğini" söyledi.

Kaynak: Reuters-AA-Haber Merkezi