İran'da başörtüsü takmadıkları gerekçesiyle 18 yaşından küçük iki kız çocuk 'ahlak polisi' tarafından darp edildi. Güvenlik kamerası görüntülerinde iki çocuğun polis aracından saklandığı, çocukları yakalayan kadın polislerin çocukları önce darp ettiği daha sonra ise yaka paça araca bindirdiği kaydedildi. Başkent Tahran'da polisin darp ettiği 14 yaşındaki çocuğun annesi, gözaltı sırasında kızının kafasının elektrik direğine çarptığını, ardından polis aracının içinde de şiddet gördüğünü aktardı. Kızının boynunda ve yüzünde yaralar olduğunu söyleyen anne, çocuğun konuşma zorluğu çektiğini de dile getirdi.

Beyaz Saray: Cumhuriyetçilerin Afganistan raporunda yeni bir şey yok Beyaz Saray: Cumhuriyetçilerin Afganistan raporunda yeni bir şey yok

Soruşturma başlatıldı

Görüntülerin sosyal medyada yayımlanmasının ardından duyulan olay, kamuoyunun tepkisini çekti. Tepkilerin ardından Tahran Askeri Savcılığı yaptığı yazılı açıklamada, görüntülerin doğruluğunu teyit etti. Açıklamada, fiziki şiddet uygulayan polis memurlarının kimliklerinin tespit edilerek ifade vermek üzere savcılığa çağrıldığı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Kaynak: Haber Merkezi