Biden'dan İsrail'e tavsiye: Petrol sahalarından farklı alternatifleri düşünürdüm Biden'dan İsrail'e tavsiye: Petrol sahalarından farklı alternatifleri düşünürdüm

İran'dan ABD'ye Gazze'de ateşkes için gözdağı geldi. İran Savunma Bakanı Muhammed Rıza Aştiyani, "Amerikalılara tavsiyemiz, Gazze'deki savaşı derhal durdurmaları ve bir ateşkesi uygulamaları; yoksa onlar ağır bir darbe alacak" dedi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ise Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store ile görüşmesinde, 'ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin, İsrail'in Gazze halkına yönelik saldırılarına karşı sessiz kalmalarının Batı'nın çifte standardının kanıtı olduğunu' söyledi.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Reisi, "ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin Siyonist rejime silah desteği ve sessizliği Batı'nın çifte standardının kanıtıdır" ifadelerini kullandı. Hamas'ın Gazze halkı tarafından seçimle başa geldiğini belirten Reisi, Hamas'la savaşın 'demokrasiyle savaş' olduğunu ifade etti.

Norveç Başbakanı Store ise konuşmasında, çatışmaların sona ermesi konusundaki yaklaşımlarını vurguladı. Store, "İran ve Norveç, diplomatik kanalları kullanarak, çatışmaları derhal durdurmak, ablukayı kaldırmak ve Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için istişarede bulunabilir ve işbirliği yapabilir" diye konuştu.

Editör: Betül Vural