Tesnim Haber Ajansı'na göre İran Petrol Bakan Yardımcısı Muhsin Hucestemehr, İran'ın petrol üretimine yönelik bilgiler verdi.

Hucestemehr, "Petrol üretimimiz son 2 yılda yüzde 60 arttı" açıklamasında bulundu.

İranlı Bakan Yardımcısı, Merkez Bankası verilerine göre, ülkenin ekonomik büyümesine en fazla katkıyı petrol ve doğal gazın sağladığını açıkladı.

Hucestemehr, yüzdeliğin detaylı rakamlarını paylaşmadı.

ABD, 2018 yılında Başkan Donald Trump'ın nükleer anlaşmadan çekilmesinden sonra İran'a dair ekonomik yaptırımları artırmış, petrol satışını ise sınırlandırmıştı.

5 Ekim spot piyasada doğal gaz fiyatları belli oldu 5 Ekim spot piyasada doğal gaz fiyatları belli oldu

İran Petrol Bakanlığının istatistiklerine göre, ABD nükleer anlaşmadan ayrılmadan önce Nisan 2018 tarihinde günlük 3,8 milyon varil ham petrol ve kondensat üretimi gerçekleştiren Tahran, bu miktarın 2,8 milyon varilini ihraç ediyordu.

İran Bütçe ve Planlama Kurumu Başkanı Davud Menzur, 13 Ağustos tarihinde yaptığı açıklamada, İran'ın günlük petrol ihracatının 1 milyon 400 bin varili geçtiğini açıklamıştı.

İran Petrol Bakanı Cevad Ovci, 1 Kasım'da yaptığı açıklamada, "Hükümete geldiğimiz dönemde petrol üretimimiz günde 2 milyon 200 bin varildi. Bakanlığımızın 24 ay içindeki çalışmalarıyla bu rakam 3 milyon 400 bin varile yükseldi" ifadelerine yer verdi.

Editör: Deniz Dalgıç