İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli öldü İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli öldü

Irak’ta gece saatlerinde bir doğum hastanesinde bilinmeyen bir sebepten yangın çıktı. Yangında 4 bebek hayatını kaybederken, 36 kişi yaralandı. Hastane binası hasar almadı.

Irak’ın güneyindeki Divaniye kentinde bulunan kadın doğum hastanesinde yangın çıktı. Bölgeye itfaiye ekibi sevk edildi.

Irak Sağlık Bakanı Salih el-Hesnavi, yaptığı açıklamada yangının hastanede tadilat yapan inşaat firmasına ait atık malzemelerin bulunduğu konteynerde çıktığını, hastane binasının yanmadığını ancak dumanla dolduğunu belirtti.

Bakan el-Hesnavi, dumandan etkilenen 4 dört bebeğin hayatını kaybettiğini açıkladı. El-Hesnavi, soruşturmanın nihai sonuçlarının 3 gün sonra açıklanacağını söyledi.

Irak Kızılayı ise 36 kişinin yaralandığını, hastaneden 150 çocuk ile 190’dan fazla refakatçinin tahliye edildiğini bildirdi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ise Sağlık Bakanı el-Hesnavi ile Divaniye Valisi Meysem Abdulilah el-Şehet ile telefon görüşmesi yaparak, ihmali olan yetkililerin görevden alınmalarını ve hastanede tadilat işlerini yapan şirketin soruşturulmasını talep etti.

Kaynak: IHA