Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırıda 3 askerin şehit olduğunu, 4 askerin de yaralandığını açıkladı. Teröristlerin kaçış istikametlerine düzenlenen hava harekatlarında ilk belirlemelere göre 4 terörist etkisiz hale getirildi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, bu akşam sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Irak'ın kuzeyinde terör örgütü üyelerinin saldırısı sonucu şehit olan askerlerin ailelere başsağlığı ve yaralanan askerlere şifa diledi. Kurtulmuş'un yaptığı paylaşım şöyle:

"Irak'ın kuzeyinde şehid olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve silah arkadaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

Yılmaz: Terörle mücadeledeki kararlılığımız devam edecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu şehit olan askerler için başsağlığı dileğinde bulundu. Yılmaz, Cumhurbaşkanlığının 2024 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulunda söz alarak Pençe Kilit Harekat Bölgesi'nde, 3 kahraman Mehmetçiğin şehit olduğunu 4 Mehmetçiğin yaralı olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendiğini söyledi.

Şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına, silah arkadaşlarına ve aziz millete başsağlığı dileğinde bulunan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Yaralı kahraman Mehmetçiklerimizin tahliye ve tedavilerini, kurumlarımız yakından takip ediyor. İlgililer çok yakından sahayla ilgileniyorlar. Yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum. Bu hadiseler hepimizi derinden üzmektedir. Aynı zamanda terörle mücadeledeki kararlılığımızı da artırarak devam ettirecektir. Bu hadiselerin hiç yaşanmayacağı günlere Türkiye kararlı mücadelesiyle elbette ulaşacaktır."

Yerlikaya: Kahraman ordumuza ve milletimize başsağlığı diliyorum

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal paylaşım sitesi X hesabından yayınladığı taziye mesajında, “Milletimizin başı sağ olsun. Irak’ın kuzeyinde Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından yapılan hain saldırıda şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, kahraman ordumuza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin makamları âli olsun” ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu: Milletimizin başı sağ olsun

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Kuzey Irak'ta yürütülen operasyon kapsamında şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır niyaz ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun." dedi. 

Akşener: Şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Irak’ın kuzeyinde teröre şehit verdiğimiz kahraman Mehmetçiklerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralanan Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun" açıklamasını yaptı.

Bakan Göktaş'tan İstanbul'da öldürülen iki genç kızın ailelerine taziye ziyareti Bakan Göktaş'tan İstanbul'da öldürülen iki genç kızın ailelerine taziye ziyareti

Özel: Milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Irak'ın kuzeyinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan üç askerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum" açıklamasını yaptı.

Babacan: Başımız sağ olsun

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Irak'ta terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Başımız sağ olsun. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Merkezi