Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Tüm sağlık tesislerinde yakıt krizi devam ediyor Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Tüm sağlık tesislerinde yakıt krizi devam ediyor

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY), 10 Haziran'da genel seçime gidiyor. IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, Erbil parlamentosu için 10 Haziran'da seçim düzenlenmesini öngören kararnameyi imzaladı. Barzani'nin imzaladığı kararname çerçevesinde, ilgili taraflar Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu ile işbirliği içinde gerekli adımları atmakla yükümlü. Seçimlerde, 1991 yılından beri özerk olan IKBY'de hem yeni milletvekilleri hem de yeni başkan seçilecek.

Oylama yine ertelenmişti

IKBY'deki parlamento seçimlerinin Ekim 2022’de düzenlenmesi gerekiyordu. Ancak iktidardaki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) arasındaki siyasi anlaşmazlıklar sonucunda oylamanın ertelenmesi kararı alınmış ve mevcut parlamentonun yetkisi bir yıllığına uzatılmıştı. Bu karar ise Irak Federal Mahkemesi tarafından Mayıs 2023’te Irak Anayasası'na aykırı bulunmuştu. Bu kararın ardından Neçirvan Barzani 25 Şubat 2024'ü yeni tarih olarak belirlese de, oylama yine ertelenmişti.

Kaynak: Haber Merkezi