iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max modellerinde bulunan eylem düğmesinin, merakla beklenen iPhone 16 serisinde de yer alacağı öğrenildi. Seride standart hale gelecek olan düğmenin özellikleri merak ediliyor. iPhone 16 serisinde hangi özelliklerin olacağı araştırılıyor. Sizler için derledik...

iPhone 16 serisinde eylem düğmesi

Eylem düğmesi, kullanıcılara hızlı ve pratik bir deneyim sunuyor. Zil ile sessiz modları arasında geçişi kolaylaştıran bu düğme, aynı zamanda kamera ve fener gibi özelliklere hızlı erişim sağlıyor. Sesli Notlar, Odak modları, Çeviri ve Büyüteç gibi erişilebilirlik özelliklerini etkinleştirmek için de kullanılabiliyor. Hassas dokunsal geri bildirim ve Dynamic Island'daki görsel ipuçları, kullanıcıların istedikleri eylemleri hızlıca gerçekleştirmelerine olanak tanıyor.

Meta, Rus medya kuruluşlarını yasakladı Meta, Rus medya kuruluşlarını yasakladı

Seride beklenen diğer özellikler

iPhone 16 serisi, sadece eylem düğmesiyle değil, diğer özellikleriyle de dikkat çekiyor. Örneğin, 16 Pro modeli, 5x optik zoom özelliğine sahip Tetraprism telefoto kamera ile gelebilir. Ayrıca, yeni tasarlanan "L" şeklindeki batarya, ısının daha iyi dağılmasını sağlayarak cihazın daha serin kalmasına ve şarj hızlarının artmasına imkan tanıyor.

Ekran Teknolojisi ve Soğutma Sistemleri

Apple, ekran teknolojisinde de yenilikler sunmaya devam ediyor. iPhone 16 ve 16 Plus modellerinde sırasıyla 6,12-inç LTPS 60 Hz ve 6,69-inç LTPS 60 Hz ekranlar bulunacak. Pro ve Pro Max modellerinde ise sırasıyla 6,27-inç LTPO 120 Hz ve 6,86-inç LTPO 120 Hz ekranlar yer alacak. Ayrıca, iPhone 16 serisinde yüksek ısı sorunlarını önlemek için grafen temelli bir soğutma altyapısı geliştiriliyor.

Apple'ın iPhone 16 serisi, eylem düğmesi başta olmak üzere birçok yenilikçi özellikle teknoloji dünyasında heyecan yaratmaya devam ediyor. Kullanıcı deneyimini ön planda tutan bu yenilikler, Apple'ın sektördeki liderliğini pekiştirecek gibi görünüyor.

Editör: Betül Vural