Apple'ın son ürünü iPhone 16 ve modelleri, 20 Eylül'de Türkiye'de satışa sunuldu. Lansmanın ardından mağaza kapılarında uzun kuyruklar oluştu. Her yeni iPhone modelinde olduğu gibi bu kez de kuyruğa girenlerin büyük çoğunluğunun telefon satıcıları olduğu ortaya çıktı.

Türkiye Gazetesi'nden Kaan Zenginli'nin haberine göre, Apple'ın en yeni modelleri, mağaza kapılarında saatlerce bekleyen teknoloji meraklılarını ve fırsatçıları ağırladı. Özellikle iPhone 16 Pro Max modeli, hem 256 GB hem de 1 TB hafıza seçenekleriyle yoğun ilgi gördü. Apple'ın en pahalı modeli olan bu cihazlar, kısa sürede tükenirken, satış fiyatları 64 bin 999 TL ile 119 bin 999 TL arasında değişiyordu.

İntihar kapsülü 'Sarco' ilk kez kullanıldı: Gözaltılar var İntihar kapsülü 'Sarco' ilk kez kullanıldı: Gözaltılar var

50'den fazla cihaz alan bile var

Yoğun talebi fırsata çevirmek isteyen bazı telefoncular, tanıdıklarını da sıraya dahil ederek stokları adeta kapıştı. Bir telefoncunun yakınları aracılığıyla 50'den fazla iPhone 16 Pro Max aldığı öğrenildi. Apple mağazalarından veya internet sitesinden sipariş verenlerin cihazlarına 6 hafta sonra ulaşabilecekleri belirtilirken, telefonculardan hemen almak isteyenler 1 TB 16 Pro Max için 140-145 bin TL'yi gözden çıkarmak zorunda kalıyor.

Kaynak: Haber Merkezi