Enver Ünlü kimdir? Enver Ünlü kimdir?

Dünya genelinde yaşanan bağlantı kesintisi, birçok ülkede bilgisayar yazılım sistemlerinde sorun yaşanmasına sebep oldu. Peki İnternet çöktü mü? İnternet neden çekmiyor? Sizler için derledik...

İnternet çöktü mü? İnternet neden çekmiyor?

Dünya genelinde bankacılık, havayolları, hastane ve yayın kuruluşlarında sorunlar yaşanıyor. Dünya genelinde siber saldırı başladığı iddia edildi.

Siber güvenlik platformu CrowdStrike ve Microsoft dünya çapında çöktü. ABD'nin çeşitli eyaletlerinde 911 hizmeti durdu. Türkiye'de ise SunExpress siber saldırıya uğradığını açıklarken THY ise yazılım kaynaklı sorun tespit edildiğini ve önlemler alındığını belirtti.

The Spectator Index tarafından yapılan açıklamada, "Microsoft hizmet kesintileri dünya çapında milyonlarca kullanıcıyı etkiliyor" ifadelerine yer verildi.

İngiltere'nin önemli televizyon haber kanallarından Sky News Cuma günü yayın yapamadı. Yayıncı kuruluşun icra kurulu başkanı David Rhodes yaptığı açıklamada, "Sky News bu sabah canlı yayın yapamadı, şu anda izleyicilere kesinti için özür dilediğimizi söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi