Salim Güran'ın eşi Melek Güran serbest bırakıldı Salim Güran'ın eşi Melek Güran serbest bırakıldı

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kayısı üreticisinin zor durumda olduğunu, herşeye zam gelirken kuru kayısı fiyatının düştüğünü belirtti ve önlem alınması istedi. Ağbaba TBMM’de düzenlediği kayısı konulu basın toplantısını BTK’nın erişim yasağı nedeniyle Instagram'dan  canlı olarak yayınlayamadı.

“Hukuk askıya alındı”

Sözcü'de yer alan habere göre, geçen yıl mazotun litresinin 19, bu yıl ise 46 lira olduğunu belirten Ağbaba "İşçi yevmiyesi 450 liradan 950 liraya, ilaç 450 liradan bin liraya çıktı. Her şey iki kat artmış kuru kayısı fiyatı ise ise yarı yarıya düştü" dedi ve şunları söyledi: "Ülkenin çivisi çıktı, muz cumhuriyetine döndük. Bir kişi karar veriyor, mahkeme kararı olmadan sosyal medyaya ve AYM sitesine yasak geliyor. Yine bir kişi karar veriyor milli yas ilan ediliyor. Hukuk askıya alınmış durumda. Bir ülkeye bu kadar kötülük nasıl yapılır diye soranlara Türkiye'yi örnek verebilirsiniz.

Ağbaba son olarak şunları söyledi: "Bir yandan bunlar yaşanırken diğer yanda halk yaşam mücadelesi veriyor. Malatya’da kayısı ekmektir, sudur, çeyiz parasıdır, altındır. Kuru kayısının dünya üretiminin yüzde 85'ini Malatya yapıyor. Geçen yıl dalında yaş kayısı 50 liraydı bu sene 20 liraya düştü. Sarı kuru kayısı geçen yıl 200 lira, gün kurusu ise 280 liraydı. Şimdi 80 liraya kadar düştü. TÜİK'e göre enflasyon yüzde 71 ve buna göre sarı kayısı 341, gün kurusu 480 lira olması lazım. Ama destek yok kayısı üreticisi perişan."

Kaynak: Haber Merkezi