Hükümet yetkilileri, Instagram’ın geri adım atmasını istiyor. Hükümet, “Instagram’ın kendisine göre belirlediği fikir özgürlüğü çizgilerinden rahatsız olduklarını” ifade ediyor. Özellikle “Instagram’ın kurallarına uydukları ülkelerde sundukları güvenli, temiz ve adil içerik mekanizmasının Türkiye'de de geçerli olmasını istiyor.”

Görüşmenin gündemi belli oldu

Bugün Instagram yetkilileri ile yapılacak görüşmenin ana gündeminde, Instagram’ın kendi politikalarını bir dayatma haline getirmemesi olacak. Görüşmede, Instagram’ın hesap kapatma, içerik askıya alma politikaları ele alınacak. 

Hükümet taahhüt istiyor

Hükümet yetkilileri, Instagram’ın İsmail Haniye, Gazze ve Filistin ile ilgili içerikleri kaldırmayacağını taahhüt ederse, Instagram’ın kısa sürede açılabileceğini ifade ediyor. Sonraki süreçte Instagram ile yasal sürecin başlatılması planlanıyor.

Kaspersky, işletmeleri siber saldırılara karşı uyardı Kaspersky, işletmeleri siber saldırılara karşı uyardı

Süreç Instagram merkezli tıkanıyor

Yapılan görüşmelerde, Instagram yetkililerinin de uzlaşmacı bir tavır içeresinde olmasına rağmen sürecin "Instagram merkezli" tıkandığı belirtiliyor. Özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sosyal medya hesabına getirilen erişim engellinin kısa sürede kaldırılması süreci olumlu etkilediği ifade ediliyor.

Somut bir geri adım bekleniyor

İki tarafta bugün ki görüşmelerden sonra Instagram’ın açılabileceğini ifade etmesine rağmen hükümet tarafı somut bir geri adım bekliyor. Instagram’ın daha önce engellediği içeriklerdeki engelli kaldırılmasını istiyor.

Editör: Muhammed Vefa