Bolat: Fitch'in notu, makroekonomik iyileşmelerin uluslararası arenada kabul gördüğünü gösteriyor Bolat: Fitch'in notu, makroekonomik iyileşmelerin uluslararası arenada kabul gördüğünü gösteriyor

Ekonomik daralma ve finansmana erişim sorunu büyürken, konkordato başvuruları son yılların en yüksek seviyesine çıktı. Konkordato sayısı yılın ilk 6 ayında 605’e ulaşırken, bu süreçte 48 firma iflas kararı açıkladı.

Konkordatotakip.com verilerine göre konkordato ilanında ilk sırada inşaat sektörü yer alıyor. Özellikle kredi faizlerinin yükselmesi sektörde ciddi bir nakit akışı sıkıntısına sebep oluyor. İnşaat sektörünü sırasıyla tekstil, akaryakıt, mobilya ve giyim sektörü takip ediyor.

Sene sonunda sayı ikiye katlanacak

Sözcü'de yer alan habere göre, inşaat 396 konkordato kararı ile en riskli sektör olarak dikkat çekerken, tekstil ve konfeksiyonda toplam konkordato sayısı 204’e ulaşıyor. Üçüncü sırada 74 konkordato ile akaryakıt gelirken, giyim sektörü de 72 konkordato ile dikkat çekiyor. En çok konkordato alan şirketlerin bulunduğu şehirler ise İstanbul, Ankara ve Bursa olarak sıralanıyor. Geçtiğimiz yıl kapanan şirketlerin sayısı neredeyse 27 bine ulaşıyor. İflas tehlikesiyle karşı karşıya kalmamak isteyen firmalar, konkordato çözümüne yöneliyor. Konkordatotakip.com sitesinin Basın İlan Kurumu verilerinden derlediği bilgilere göre, yılın ilk 6 ayında konkordato geçici mühlet kararı verilen dosya sayısı 605, kesin mühlet kararı verilen dosya sayısı ise 245 oldu. Geçen yılın tamamında ise 519 konkordato kararı alınırken, bu senenin sonunda bu sayının ikiye katlayabileceği belirtiyor.

Kaynak: Haber Merkezi