5 Ekim güncel akaryakıt fiyatları: Benzin ve motorinin litresi ne kadar oldu? 5 Ekim güncel akaryakıt fiyatları: Benzin ve motorinin litresi ne kadar oldu?

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tümü politika faizinin yüzde 5,25 ile 16 yılın zirvesinde sabit tutulmasını öngörüyor. Yatırımcılar faiz kararına eşlik edecek politika gevşemesi işareti olup olmayacağına bakacak.

Bankanın başkanı Andrew Bailey para politikasını gevşetme konusunda Fed ve ECB’yi geriden takip ettiklerini açıklamıştı. Ancak enflasyonda yaşanan hızlı iyileşme ve ekonominin resesyona girme riskinin artması piyasalarda ilk BOE faiz indiriminin 2024 ortasında gerçekleşeği yönünde fiyatlamaya neden oldu.

BOE faiz kararında oylama sonucu yatırımcıların radarında yer alacak. Dokuz üyeli kurulda aralık ayında üç üye faiz artışından yana oy kullanmış, altı üye faizlerin sabit kalmasını desteklemişti. Ekonomistler üç şahin üyeden en az birinin çoğunluğa katılmasını öngörüyor.

Deutsche Bank Kıdemli Ekonomisti Sanjay Raja “Komite içinde herhangi bir şahin oy BOE’yi halen faiz artışı kovalayan üyelere sahip ender bankalardan biri yapacak” yorumunda bulundu.

Kaynak: Bloomberg