BBC News'te yer alan habere göre, Geçmişte politikacılar İsrail'i ziyaret ettiğinde Kudüs'teki Holokost anıtı Yad Vashem'de saygılarını sunarlardı.

Bugünlerde, 7 Ekim'de pek çok İsraillinin Hamas tarafından katledildiği Gazze yakınlarındaki kibbutzimlerden birini ziyaret ediyorlar. İşte bu sabah David Cameron , Birleşik Krallık'ın yeni dışişleri bakanı olarak İsrail'e yaptığı ilk seyahatte kibutz Be'eri'ye vararak tam da bunu yaptı.

İsrailli mevkidaşı Eli Cohen'in eşlik ettiği Cameron, Gazze'den sadece birkaç mil uzakta yaklaşık 100 kişinin öldürüldüğü çiftçi topluluğunun yemyeşil caddelerinde yürüdü.

Enkazın üzerinden hâlâ is kokusunun hakim olduğu yanmış evlere doğru tırmandı. Daha sonra asla unutamayacağı şeyler duyduğunu ve gördüğünü söyledi.

Gazze'de can kaybı 41 bin 825’e yükseldi Gazze'de can kaybı 41 bin 825’e yükseldi

Cameron, duraklatılan rehine anlaşmasına katılan herkesi bunun gerçekleştiğinden emin olmaya çağırdı ve rehineler dışarı çıkarken yardımın Gazze'ye girebilmesi için insani bir duraklamanın hayati önem taşıdığını söyledi.

Ancak Cohen, rehineler serbest bırakıldıktan sonra bile İsrail'in amacına, yani "Gazze'deki Hamas yönetiminin yıkılması"na ulaşmak için savaşmaya devam edeceğini açıkça belirtti.
 

Editör: Halide Tonga