İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) 2023 yılının üçüncü çeyreğinde yatay seyredeceğine dair daha önceki tahmin aşağı yönlü güncellendi. İngiliz ekonomisi söz konusu dönemde yüzde 0,1 küçüldü.

Ekonominin 2023 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 0,2 büyüdüğüne dair önceki tahmin aşağı yönlü güncellendi ve söz konusu dönemde büyüme gerçekleşmediği görüldü.

Bu yılın üçüncü çeyreğinde hizmet sektörü yüzde 0,2 küçülürken, inşaat sektöründeki yüzde 0,4'lük ve sanayi üretimindeki yüzde 0,1'lik büyümeyi dengeledi.

Brezilya Merkez Bankası 2022 yılından bu yana ilk kez faiz artırdı Brezilya Merkez Bankası 2022 yılından bu yana ilk kez faiz artırdı

ONS Ekonomik İstatistikler Direktörü Darren Morgan, verilere dair değerlendirmesinde, ekonominin son iki çeyrekte tahminlerinden biraz daha zayıf performans sergilediğini ifade ederek, "Geniş çerçevede baktığımızda ekonomik performansın geçen yıla göre büyük bir değişiklik göstermediğini görüyoruz" dedi.

Darren, ikinci çeyrekte küçük işletmelerin performansındaki zayıflamanın ve üçüncü çeyrekte film yapımcılığı, mühendislik ve dizayn, telekomünikasyon gibi sektörlerde düşündüklerinden daha yavaş aktivitenin ekonomik büyümede etkili olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA