CHP'li Adıgüzel: Yaptığınız hataların yükünü dar gelirli kesimden çıkarmaktan vazgeçin CHP'li Adıgüzel: Yaptığınız hataların yükünü dar gelirli kesimden çıkarmaktan vazgeçin

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelen Memleket Partisi lideri Muharrem İnce görüşmenin detaylarını aktardı.

Sözcü'den İsmail Saymaz'a konuşan Muharrem İnce, "İşbirliği yapılsın istiyoruz ama zamanı tüketip işi öldürmeye çalışırlarsa ben de aday açıklamaya başlarım" dedi.

İyi Parti'nin İstanbul'da Buğra Kavuncu'yu aday göstereceği iddiası hakkında konuşan İnce, "Kötü aday mı arkadaş? Bir şeyler alacaklar, göreceksin. İyi Parti iyi bir kaybettiren olacak bu sefer, söyleyeyim sana” ifadelerini kullandı.

"Zamanı tüketip işi öldürmeye çalışırlarsa aday açıklamaya başlarım"

İnce'nin açıklamalarından bazı başlıklar şöyle:

"Özel, 'Yakında baş başa görüşelim. Size iadeiziyarete geleceğiz' dedi. İş çok zor. Özel’e bunu anlattım. Dedim ki, 'İş kolay değil. Katkı sağlamak istiyorum. Ciddiye alalım, bir sürü yer gider' dedim. Yalova ile ilgili bilgi verdim. 'Bunlar talep değil, tespit' dedim."

CHP'nin de iş birliğine sıcak baktığını düşündüğünü belirten İnce, "Ama zamanı tüketip işi öldürmeye çalışırlarsa ben de kısa sürede aday açıklamaya başlarım" ifadelerini kullandı.

"Biz gidip CHP’ye 'Şunu ver' demeyeceğiz"

"Nasıl bir ittifak arzuluyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan İnce, "Onurlu bir ittifak. Biz gidip CHP’ye 'Şunu ver' demeyeceğiz. Öyle bir talebimiz yok" dedi.

İnce, İzmir'i istediği yönündeki iddialar için ise şunları söyledi:

"Benim böyle bir talebim olmadı. İzmir kolay mı dersin? İzmir zor. Niye zor? İyi Parti aday çıkarıyor çünkü. DEM Parti de çıkarabilir. İzmir çantada keklik değil."

İnce, CHP’ye katılma konusunda ise "Onu isteyenler de var, istemeyen de var. O noktalara (katılım) gelmedik henüz. Özgür Bey’le baş başa bir konuşalım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü