Özdağ: Türkiye'yi Avrupa Birliği'nin Ruanda'sı olmaktan çıkartın Özdağ: Türkiye'yi Avrupa Birliği'nin Ruanda'sı olmaktan çıkartın

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimde iktidar da, muhalefet de İstanbul'a odaklanmış durumda. Anketlerde ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum arasında başa baş bir yarış olduğu görülüyor.

DEM Parti'nin İstanbul'da Başak Demirtaş’ı aday çıkarma kararının ardından ise tablonun nasıl şekilleneceği merak konusu oldu.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, 'İmamoğlu'na yakın isimlerle' konuştuğunu ve Başak Demirtaş'ın olası adaylığının tabloyu nasıl etkileyebileceğini sorduğunu belirtti.

Erkin, aldığı yanıtı şöyle özetledi: "Başak Demirtaş’ın adaylığı, diğer adaylıklardan farklı. Duygusal bir durum var ortada. Başak Hanım da aday olacak diye tası tarağı toplayacak halimiz yok. Yine de hem DEM hem İYİ Parti hem de AKP’den oy almak için çalışacağız. Büyükşehirde hedeflediğimiz oyu da alacağımızı düşünüyoruz. Şu anda ilk veriler bunu gösteriyor. Bir anket yaptırdık. İlk datalar geldi. Orada Başak Hanım da var.

Yüzde 2 gibi bir farkla İmamoğlu önde. Başak Demirtaş da yüzde 7 çıkmış. Biz oralardan alırız, Daha toparlanır. Şunu söyleyebilirim: Yüzde 7 yüksek. Normal aday (DEM Parti) çıkarsa 3,5- 4'te kalırdı. Başak Hanım'ı da yüzde 3'lere çekmek gerekiyor."

Kaynak: Sözcü