İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural'ın, belediye meclisinde CHP’nin çoğunluğu elde etmesinin, İGDAŞ’ın halka arzı da dahil olmak üzere fonlama sağlama planlarında ilerlemeye imkan tanıdığı yönündeki açıklamasını eleştirdi. 

TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail'in saldırganlığı durdurulmazsa bölgesel ve küresel çatışmalar çıkar TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail'in saldırganlığı durdurulmazsa bölgesel ve küresel çatışmalar çıkar

İmamoğlu Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda, "İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural’ın İGDAŞ’ın halka arzı üzerinden bir açıklaması oldu. Halk Ekmek’in dahil, İBB’nin iştiraklarini özelleştireceği tartışılıyor. Siz ne diyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bir bürokratın haddini aşan bir açıklaması olmuş. İGDAŞ’ın özelleştirilmesi ile ilgili geçmişten gelen bir meclis kararı var. Halka arz özelleştirme anlamına gelmez. Bu konular onun da meselesi değil. Halka açık meseleler. Gündemimizde yok mudur? Halka arz olarak var. Ama toplumcu ve kamucu anlayışla bunların yol yöntemleri mevcuttur. Şu anda masamızda müzakere edilmiş dahi değil. Haddini aşan bir açıklamadır."

Vural "Bir finans insanı olarak özelleştirmeden yanayım. Belediyenin nihayetinde sadece belediye işlerine geri dönmesi gerektiğini düşünüyorum" demişti.

Kaynak: Haber merkezi