İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti'nin İstanbul adayı Buğra Kavuncu hakkında açıklama yaptı.

CHP’li Bülbül’den huzurevi zammına tepki CHP’li Bülbül’den huzurevi zammına tepki

KİPTAŞ Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni’nde konuşan İmamoğlu, İYİ Parti'nin yerel seçimlerdeki İBB adayı Buğra Kavuncu'ya ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Tabii ki siyasi partiler aday gösterecek, kararlar alacak, adaylar yola çıkacak" dedi.

İmamoğlu, Kavuncu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"2019 yılında Millet İttifakı diye çıktığımız yolcuğa rağmen, ben o zaman ilk açıklamamda ‘Biz İstanbul İttifakı için yola çıkıyoruz ve İstanbul İttifakı’nın oyuna talibiz’ diyerek İstanbul’un bütün insanlarını bu sürece kattığım gibi bugün yine aynı yerdeyim. Ben o yolculuğun daha da güçlenerek devam ettiğini düşünüyorum. Tabii ki siyasi partiler aday gösterecek, kararlar alacak, adaylar yola çıkacak. Elbette ki bunun bir ihtirasla veya başka duygularla olduğunu vatandaşımız da düşünmüyordur. Başka uzlaşmalar var mıdır, yok mudur vatandaşlarımız böyle düşünmeyeceklerdir diye düşünüyorum. Kendi özgür iradeleriyle yola çıkan her aday değerlidir. Biz yola devam ediyoruz."

İmamoğlu, Kavuncu ile görüşüp görüşmediğine ilişkin soruya ise "Adaylığı açıklandıktan sonra değil de bütün adaylar olgunlaştıktan sonra hepsini arayıp tek tek tebrik edeceğim" yanıtını verdi.

Kaynak: DHA