İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin 38'inci Olağan Kurultayı için bulunduğu Ankara'dan, 45. İstanbul Maratonu'na katılmak için İstanbul'a geldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı'nın Özgür Özel seçildiği kurultaya ilişkin konuşan İmamoğlu, "Güzel bir gün. 4-5 Kasım benim için tarihi anlardan bir tanesi oldu" dedi.

Maraton sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan İmamoğlu, Kılıçdaroğlu için ''Partimizin büyüğüdür. Başımızın tacıdır. Muhtemelen birçok konuda deneyimlerinden başta genel başkanımız sayın Özgür Özel olmak üzere hepimiz faydalanacağız'' ifadelerini kullandı.

''Hiçbirimiz koltuklarımızın sahibi değiliz''

Kurultayı değerlendiren İmamoğlu, ''4-5 Kasım benim için tarihi anlardan bir tanesi oldu'' diye konuştu. İmamoğlu, "Divan Başkanlığını yaptığımız bu kurultayda sayın Özgür Özel genel başkanımız olarak seçildi. Başarılar diliyorum. Çok önemli bir dönemde önemli bir göreve geldi. Hep birlikte hem partimizin hem ülke demokrasimizin kazanması için büyük bir mücadele vereceğiz. Bir yandan yerel yönetime dönük seçime hazırlanacağız. Tabii yaklaşık 13 yıla aşkın süredir partimize hizmet eden değerli Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na da teşekkürlerimizi minnetimizi iletiyoruz. Hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz. Ama tabii bu demokraside var, partilerimizde var. Hiçbirimiz koltuklarımızın sahibi değiliz" dedi.

İmamoğlu'nun öne çıkan ifadeleri şöyle:

''Ben kurultayda, kurultay başkanı olduğum için demiyorum bunu ama çok az belki incitici anlar yaşandı. Onun dışında yine karşılıklı sevgi, saygı çerçevesinde, bir kişi eğer hata yapmışsa da özrünü dilediği mesaj dolu bir gündü.

Bugün devam ediyor ama ben 100. yıldaki maratonu tabii ki ıskalayamazdım. Bu benim çok özel anlarımdan biri İstanbulumuz adına. Düğün anı gibi bir şey. 100. yılın önemli bir anı İstanbul için. Maratonda olmak istedim. Sabah erkenden İstanbul'a geldim ve bu anı yaşadım. Şimdi Ankara'ya döneceğim. Uyuyamadım, herhalde bir gün daha uyuyamayacağım ama olsun. Bazen bunu yaşıyoruz. Şu anda hiç uyumayacakmış gibi de çalışacak bir motivasyonum var.

''4-5 Kasım benim için tarihi anlardan bir tanesi oldu''

Ankara'ya döneceğim, kısmet olursa Anıtkabir'i ziyaret edeceğim kurul üyelerimizle birlikte.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail'in saldırganlığı durdurulmazsa bölgesel ve küresel çatışmalar çıkar TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail'in saldırganlığı durdurulmazsa bölgesel ve küresel çatışmalar çıkar

Güzel bir gün. 4-5 Kasım benim için tarihi anlardan bir tanesi oldu.''

''Partimizin büyüğüdür, başımızın tacıdır''

'Genel Başkanla görüşebildiniz mi?' sorusuna yanıt veren İmamoğlu, ''Tabii ki ben kendisini dün akşam da aradım. Sonra yüz yüze sohbetimiz, minik bir değerlendirmemiz de oldu. Bugün de Divan görevim bittiğinde kendisini arayacağım. Helallik isteyeceğiz tabii ki. Sonrasında elbette görüşmelerimiz devam edecek. Partimizin büyüğüdür. Başımızın tacıdır. Muhtemelen birçok konuda deneyimlerinden başta genel başkanımız sayın Özgür Özel olmak üzere hepimiz faydalanacağız" dedi.

Editör: Betül Vural