İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, CHP’nin İBB Başkan Adayı Tanıtım Toplantısı’nda konuştu.  Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan İmamoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Hazır mıyız İstanbul? Hazır mıyız? Aziz Atatürk’ten aldığımız ilhamla çok büyük işler başardı. Bir kez daha İBB Başkanlığı için karşınızdayım. Beni oy birliği ile aday ilen eden Özgür Özel’e PM üyelerine ve dava arkadaşlarına gösterdikleri güven için teşekkür ediyorum. İBB Adaylığını yeniden aday olabilmeniz için ekibinize vizyonunuza, 16 milyon İstanbullunun aklına ve vicdanında da güvenmeniz gerekir. İstanbul olarak hep birlikte başarmaya devam edeceğiz. İstanbul’u yeniden kazanacağız.

"İstanbul  daha büyük işler başarmaya devam edecek"

İstanbul daha çok ve daha büyük işler başarmaya devam edecek. 16 milyonla birlikte başarmaya devam edecek.  Çünkü İstanbul 16 milyonun, İstanbul herkesin. Onlar meclis çoğunluğu bizde dedikçe biz onların aklına gelmeyecek ahlaklı yollar bulduk. Onlar milleti bölmeye çalıştıkça bir birleştirme çabasında olduk. Bizi durdurmayacaklarını anladıklarında kızgınlıkları arttı. Durmadılar daha önce kazandığımız davalarda bile dava açtılar. Geçmişe gittiler. 30 yıllık iş yaşamımın içine girmeye çalıştırlar. Bize iftira üstüne iftira attılar. Bİ işimize baktık kazanan İstanbul, kazanan Türkiye oldu."

"Millet iradesinden söz edenler işlerine gelince 16 milyonun kul hakkını yediler"

Bu başarı hepimizin başarısıdır. İstanbul olarak hep birlikte başarmaya devam edeceğiz. 2024'te sizlerin iradesiyle İstanbul'u bir kez daha kazanacağız. Engellemelere karşı bağışıklık kazandık. Hizmet ürettik, tecrübe kazandık. Artık küçüldükçe küçüldü o engelleme refleksleri. Önümüze çıkartılan zorlukları ve engelleri aşa aşa ustalaştık. Başarıya nasıl ulaşacağımızı artık çok daha iyi biliyoruz.
Biz yola çıktığımızda İstanbul değişim istiyordu. İşlerine gelince millet iradesinden söz edenler işlerine gelince 16 milyonun kul hakkını yediler. Hafızaları taze tutmak gerek.

İlk başkanlık dönemimiz kolay olmadı. Görevi devraldığımız İstanbul neredeyse durmuştu. Bizden önceki yönetim hizmet üretmekten uzaklaşmıştı. İşlerine bakmıyorlardı. İstanbul'un kaynaklarını tarumar etmişlerdi. Metro projeleri stop etmişti. İştirak şirketleri vergi borcuna batırılmış ve ihale yasaklısıydı. İştirakler ne yazık ki İBB'nin ihalesine dahi giremiyordu. Otobüsüne aldığı akaryakıtın borcu icralık olmuş bir belediyeydi. Kasasında 6 milyon lira bırakılmış bir belediyeydi. İBB'nin bir saatlik gideri bile değildi bu. Sonra ağır bir salgın başladı. Covid dönemi sokak sokak çalıştık. Bir selde 31 vatandaşımızı kaybetmiştik. İhmal edilmiş tüm konuların üzerinde durduk.

İBB’nin atılımlarını beş başlıkta anlattı

İsrafı bitirince bereketimiz arttı. Onlar İstanbul için ne yaptınız diye algı operasyonları yaparken biz her gün yeni çalışmalar yaptık. Beş yılda yaptığımız atılım hamlelerimizin tamamını paylaşamaya burada zamanımız yetmez. Bu yüzden beş başlıkta paylaşacağım sizinle bu atılımları;
Tüm zamanların en büyük ulaşım atılımını yaptık. Kangrenleşmiş altyapı sorunlarını çözüm ürettik. En basitinden kurban bayramlarında boğaz kana bulandı haberlerini göremedik.
İstanbul artık daha adil bir şehir. İstanbul’un çocuklarına süt dağıttık. 388 bin dar gelirli aileye nakit desteği sağladık. Annelere ücretsiz ulaşım hakkı verdik. Kimin parasını kime veriyorsun dedi, biz de onlara ‘Milletin parasını millete verdik’ cevabını verdik. İstanbul’a öğrenci gelemiyor. Mecidiyeköy meydanda yurt yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.

İstanbul’un yeşiline dev yatırımlar yaptık. Atıktan enerji üretimini tam üç katına çıkardık.

Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin konut depremzedelere teslim edilecek Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin konut depremzedelere teslim edilecek

Kriz ve afetlere karşı İstanbul’un direncini arttırdık. 36 ilçemizde vatandaşların imar hakkını koruyan bir plan hazırladık. 7849 konutun yapım aşaması sürüyor.

'Seçilmeseydik ne olurdu?' 

“2019’da biz seçilmemiş olsaydık neler olurdu?” diyen Ekrem İmamoğlu İBB’nin son dört buçuk yıldır yaptığı hizmetleri anlattı. İmamoğlu şunları söyledi:

"İsraf edenlerin ceplerine para akmaya devam ederdi. Çevreyi talan etmeye devam ederlerdi. Biz seçilmemiş olsaydık bu milletin 300 bin çocuğu burs alamazdı. Çocuklar süt içemezdi. Bunlar beton veya kanalla uğraşıyor olurlardı. İstanbul belediyeciliği adil hizmet belediyeciliğidir. Beş yılın sonunda diyoruz ki israfı bitirdik hizmeti getirdik. Bu 16 milyonun başarısıdır. İnanıyorum ki bize yeniden çok büyük bir onay vereceksiniz. Biz de hiçbir komplekse kapılmadan ve biz de hükümetle birlikte beraber çalışacağız. En önemli şehirlerden biri olan İstanbul’un iradesini yok sayamazlar.

"Bu yıl 100 bin kişiye burs verdik"

İlk kez bizim dönemimizde 300 bin üniversiteliye burs, 350 bin ilk ve ortaöğretim öğrencisine eğitim desteği verdik. Hani yıllarca dediler ya CHP bizim burs vermemizi engelliyor. İki türlü yalan söylüyorlar. Birisini söyleyeyim: Hayır, engellemiyorlar. Burs verdiler. Ama nasıl verdiler? Onlar çok şanslı insanlara burs verdiler. Bazı insanlara 200 bin dolar, 150 bin dolar verip sonra onları milletvekili ve parti yöneticisi yaptılar. Biz ise sadece bu yıl 100 bin kişiye kişi başı yedi bin 500 liradan 750 milyon lirayı anasının ak sütü gibi milletin evlatlarına verdik."

Kaynak: Haber Merkezi