Selçuksports HD | Real Madrid – Villareal maçı canlı izle Selçuksports HD | Real Madrid – Villareal maçı canlı izle

İlknur Ünal Adıgüzel kimdir? İlknur Ünal Adıgüzel nereli ve kaç yaşındadır? Sorularının cevabı merak ediliyor. İlknur Ünal Adıgüzel’nun kim olduğu merak ediliyor. Arama motorlarında İlknur Ünal Adıgüzel kimdir? İlknur Ünal Adıgüzel kaç yaşında, nereli, mesleği ne? Sorgulamaları yapılıyor. İlknur Ünal Adıgüzel’nun biyografisini haberimizde derledik…

İlknur Ünal Adıgüzel kimdir?

Yangından sonra evlatlık verilen İlknur Hanım, abisini arıyor

Müge Anlı, “Düğün evinde korkunç facia” başlığı ile gazete manşetlerinde yer alan bir olayla yeni başladı. 25 Kasım 1980 tarihinde Türkiye’de kadınların eğlendiği bir nişan evinde bir tüp patlaması yaşandı. Yangında 97 kadın ve çocuk hayatını kaybetti. Keskin’e bağlı Danacıobası köyünde erkeklerden ayrı odada eğlenen kadınların bulunduğu odada patlayan tüp 97 kişinin hayatına mal oldu.

Bu patlamadan 1 ay sonra bir bebek evlatlık olarak bulunuyor. O bebek İlknur Ünal Adıgüzel, kızı Sezen ile birlikte Müge Anlı’ya geldi. İlknur Hanım, evlatlık olduğunu 28 yaşında onu yetiştiren babasından bir kavga esnasında öğrendi. Anneanne ve dede tarafından evlatlık verilen İlknur Hanım, 5 yaşında bir abisi olduğunu öğrendi. İlknur Hanım’ı evlatlık veren dede ve anneanne, “Erkek kardeşini veremeyiz. O erkek çocuk onu veremeyiz. Kızı verelim” demiş.

“Evlatlık verildiğimde bir nüfus cüzdanım bile yokmuş”

Yıllar sonra gerçekle yüzleşen İlknur Hanım, abisini arıyor. Doğum tarihini, anne ve baba adını, kardeşini bilmeyen İlknur Hanım, “Benim bir kardeşe ihtiyacım var. Abimin beni hatırlayacağını düşünüyorum. Abim beni hiç aradı mı? Ben çok küçük yaşlarımı hatırlıyorum. O da hatırlar. Bir yanım hep eksik. Ne olduğunu, nasıl verildiğimi çok merak ediyorum. Evlatlık verildiğimde bir nüfus cüzdanım bile yokmuş. Annem 8-9 aylık olduğumu söyledi. Bana Ankara’dan aldığım söylendi ama çok net değil. Hep giderim korkusuyla bana hiçbir şey söylemedi. Bir tartışma esnasında öğrendim ama annem sormama çok müsaade etmedi. Annem, beni evlatlık veren ailenin durumunun olmadığını, dedenin baktığı başka çocuklar olduğunu anlattı. Anneyi sorma, babası asker demişler. Ailenin Sinop’tan o tarafa gittiği, dedemin ise devlet hastanesinde çalıştığı söylendi. Bana Özgül ya da Öztürk ismi verildiği söylendi. Alındığımda üzerimde mavi bir tulum varmış. Annem ailemin halama gidip beni sorduğunu söyledi.” dedi.

Köy Muhtarı: Erkek çocuk verildi ama kız çocuk evlat verilmedi

Danacıobacı Köyü Muhtarı yayına bağlanarak, “Ben yangında hanımımı, annemi, 3 erkek kardeşimi, 4 yeğenimi, 4 kız kardeşimi kaybetti. Toplam 14 akrabamı kaybettim. Hanımımın da doğum yapmasına 20 gün kalmıştı. Erkek çocuk verildi ama kız çocuk evlat verilmedi. Hatta Orhan Özden diye biri vardı. O da kardeşini sizin programınızda buldu. Ben bizim köyde kız evlat verildiğini bilmiyorum. Ben o zaman 18-20 yaşlarındaydım. Olayı hatırlıyorum. Bir oğlan çocuğu verildi. Onu da siz buldunuz. Bizim köyde devlet hastanesinde çalışıp emekli olan kişi yok. Sinop’tan gelen olup olmadığını da bilmiyorum” açıklamasında bulundu.

Yangında 76 akrabasını kaybeden Üçler Bey canlı yayında

Bir başka köy sakini Üçler Evci yayına bağlanarak, “Ben 9 yaşındaydım. Hayatını kaybedenlerin 76 tanesi akrabamız. Hepsi bizim soyadımızdan. Yangın için bize o zaman erkekler ve kadınlar karşılıklı odada oturuyorlar. Erkeklerin çayı küçük tüpün üzerinde taşıyor. O çayı yapanlar da erkeklerle oturuyor sohbet ediyorlar. Bayanların odasında da büyük tüp var. Tüpün havası boşalıyor. Ayakta duran ve oynayanlar bayılıyor. Herkes panik oluyor. Evi görseniz o kadar kişiyi bu oda nasıl alır dersiniz. Çok küçük bir oda. O sırada erkekler kadınların sesiyle panik yapıyor. Bu kadınlar neden bağırıyor diyorlar. Çayı yapan kişi benim tüpte çay taşmış diyor. Çayın altını açıyor. Erkekler pencereden çıkıyor. Kadınlar kapının önünde yığılıyor. Benim öz dayımın hanımının kardeşinin düğünü. Herkes üst üste yığıldı. Bir yerde 10 kişiyi defnettiler. Şimdi devlet o mezarları yaptı şehitler mezarlığı ismi verdi. Köyde az soyad var. Evci, Özbek, Özben soyadları var. Köyümüz küçük. Soyadını bilsek daha kolay buluruz” diye konuştu.

Editör: Deniz Dalgıç