CHP’nin mevcut İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tekrar aday olmasından sonra gözler AK Parti’nin İstanbul adayına çevrilmişti. 7 Ocak’ta açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin İstanbul adayının eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olduğunu duyurdu. Bu gelişme üzerine İstanbul'da rekabet yoğunlaşırken ilk anketler gelmeye başladı.

Yöneylem'in anketinde Ekrem İmamoğlu yarışa, AK Parti-MHP adayı Murat Kurum’un önünde başladı.

Yöneylem Araştırma’nın 7-9 Ocak tarihleri arası İstanbul’un 39 ilçesinde 2 bin 400 kişiyle yaptığı görüşmeye göre İBB seçimlerinde CHP adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 40’a yakın oy alıyor.

AK Parti-MHP adayı Murat Kurum ise yüzde 32’de kaldı. Bu tabloya göre İmamoğlu ile Kurum arasında yüzde 6,2'lik fark oluştu.

Kendi adayıyla seçime gireceğini açıklayan İYİ Parti’nin olası adayı 2,8, DEM Parti 4,8, YRP’nin olası adayı ise 3,6 oranında. Kararsızlar yüzde 10’a yakın.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail'in saldırganlığı durdurulmazsa bölgesel ve küresel çatışmalar çıkar TBMM Başkanı Kurtulmuş: İsrail'in saldırganlığı durdurulmazsa bölgesel ve küresel çatışmalar çıkar

Oy kullanmayacağını ifade edenlerin oranı ise yüzde 4 olarak ölçüldü.

Kaynak: Haber Merkezi