Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul ve Ankara’da bulunan Fransa okullarına rest çekerek, okulların statüsünün değiştirilmesi gerektiğini söylemişti. Ankara'daki "Charles de Gaulle" ve İstanbul'daki "Pierre Loti" okullarının Fransız Büyükelçiliği’ne değil kendilerine bağlanması gerektiğine dikkat çeken Tekin, daha önce yaptığı açıklamada, “Müstemleke ülkelerine yakışan şekilde davranıyorlar. Ben müsteşarken yazmıştım yazıyı. Oyaladılar bizi. Hukuki prosedürü takip ederiz. Paşa gönülleri bilir" diyerek tepki göstermişti.

Bakan Tekin: Bizi bir arada tutan değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasını istiyoruz Bakan Tekin: Bizi bir arada tutan değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasını istiyoruz

Büyükelçilik geri adım atmadı

Okul krizinin ardından Fransa’ya rest çekildi. Fransız büyükelçiliği Dışişleri Bakanlığıyla bir görüşme gerçekleştirdiklerini, MEB ile sürekli iletişim halinde olduklarını bildirdi. Büyükelçilik "Talebimizin önümüzdeki günlerde kabul edileceğini ümit ediyoruz" diyerek geri adım atmadı.

Bakan Göktaş’ın çocukları Fransız okuluna gidiyor

Bakanlık yetkilileri, okul konusunda herhangi bir tavizin verilmeyeceğini, iki okulun bir an önce Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlanacağını söylüyor. Söz konusu gelişmelerin ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in rest çektiği Ankara’da bulunan Charles de Gaulle okulluna Aile Bakanı Mahinur Göktaş’ın çocuklarının okuduğu ortaya çıktı.

AK Partililer Göktaş’a tepkili: Kabul edilemez!

Bu durum Tekin ile Göktaş’ı karşı karşıya getirirken, Göktaş’ın çocuklarını söz konusu okulda okutması AK Parti içerisinde tepkilere sebep oldu. Bakan Göktaş’ın Aile Bakanı olmasına rağmen çocuklarını “Milli Eğitim Müfredatı” dışında bir okula göndermesini kabul edilemez olarak görülüyor. Göktaş’ın yeni dönemde çocuklarını hangi okulla göndereceği merak konusu oldu.  

Muhabir: Muhammed Vefa