Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a istifasını sunduğuna dair haberler gündemdeki yerini korurken üç bakanın daha istifa edeceği iddia ediliyor.

TRT'deki canlı yayın kazası sonrası ilgili personel açığa alındı TRT'deki canlı yayın kazası sonrası ilgili personel açığa alındı

Odatv'de yer alan habere göre, Fahrettin Koca'nın yanı sıra Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a istifasını sundu.

Üç bakanın da peş peşe istifa ettiğini ifade eden kaynaklar, Bakan Bolat ve Bakan Işıkhan'ın istifalarına gerekçe olarak sağlık sorunlarını gösterdiklerini belirtti.

Resmi Gazete detayı

Bakanların görevden alınacağına yönelik kararın gece yarısında açıklanacak bir kararnameyle duyurulabileceği öğrenildi.

Öte yandan Odatv, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın cuma namazını Üsküdar Küçükçamlıca'daki Çilehane Cami'nde kıldığını ve burada Koca'nın yanında BİM zincir marketlerin kurucularından ve Erenköy Cemaati'nin lideri Osman Nuri Topbaş'ın da olduğunu öğrendi.

Cemaat'in camide Fahrettin Koca'ya istifa edip etmediğini sorması üzerine Koca'nın "Hayırlı olur inşallah" diye yanıt verdiği kaydedildi.

Kaynak: Haber Merkezi