Paris'te düzenlenecek 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılan Rus ve Belaruslu atletler, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve Belarus'un verdiği destek nedeniyle Olimpiyatlar'da kendi bayraklarıyla yarışamayacak. Rus veya Belaruslu bir atletin madalya kazanması durumunda milli marş çalınmayacak. Ayrıca Olimpiyatlar'a gidecek Rus ve Belaruslu atletlere, ülkelerinin ordusuyla hiçbir bağlantısı bulunmaması ve Ukrayna'nın işgaline destek vermiyor olmaları şartı koşuluyor. 

Bu gelişmeler ışığında, Rusya'nın 2024 Olimpiyat Oyunları'nı canlı yayınlamayacağı iddia edildi. sports.ru'ya konuşan kaynaklar, oyunların hiçbir Rus televizyon kanalında naklen verilmeyeceğini söyledi.

Zelenskiy: Bir plan hazırladım ve ABD Başkanı'yla paylaşmak istiyorum Zelenskiy: Bir plan hazırladım ve ABD Başkanı'yla paylaşmak istiyorum

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Paris'te tarafsız olarak yarışmayı sadece 16 Rus ve 17 Belaruslu atlet kabul etti.  sports.ru'ya konuşan kaynaklar, "Bayraklar ve milli marşların olmadığı bir gerçeklikte Rusya'nın en çok izlenen kanallarının Olimpiyatlar'ı yayınlayamayacağı yönünde bir siyasi karar verildi" dedi. 

Rus yetkililerden konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.  

 

Kaynak: Dış Haberler