Şimşek’in iki hafta önce vergi konusundaki anlaşmazlık nedeniyle istifa etmek istediğini ileri süren yazar Erol Mütercimler, “Cevdet Yılmaz araya girip, zorla bela ikna etmiş” ifadelerini kullandı.

“Sebebi; zenginlerin vergisinin affedilmesiymiş”

Kendi YouTube kanalından istifa iddialarıyla ilgili konuşan Mütercimler şunları söyledi;

“Peki sebebi ne? Sebebi, zenginlerin vergilerinin affedilmesiymiş. İlk defa Mehmet Şimşek'e hak verdim. Demiş ki, vergi yasası ve düzenlemeleri, bütün bunları yaptık. Peki ne yapıyor yukarısı? 600 milyar liralık vergiyi bir kalemde silip atıyorlar. Peki, şimdi vergiyi kim verecek? Bir tarafta kuruş kuruş verginin peşinden koşuyorsunuz, bir tarafta milyarlarca liralık vergi siliyorsunuz."

Bahçeli: Anayasanın ilk dört maddesine şaşı bakanlar bizim için yok hükmündedir Bahçeli: Anayasanın ilk dört maddesine şaşı bakanlar bizim için yok hükmündedir

İletişim Başkanlığı yalanladı

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Bakan Şimşek'in görevinden istifa etme kararı aldığı ve ikna edilerek görevde kaldığına yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformatif haberlere itibar etmeyiniz." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Haber Merkezi