Olaylı derbiye ilişkin Ali Koç’un savcılık ifadesi ortaya çıktı Olaylı derbiye ilişkin Ali Koç’un savcılık ifadesi ortaya çıktı

Küçükçekmece'de saat 08.40 sıralarında 3 katlı bina çöktü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Çöken binada enkaz altında kalan 7 kişi yaralı olarak kurtarılırken, 1 kişi de hayatını kaybetti. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Çöken binada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi de yaralanmıştır. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılmış olup, enkazda kalan son kişi de kurtarma çalışmalarına devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.

Kentsel dönüşüme sokmak istemedi iddia

Olayın yerine gelen ve çöken binanın bitişiğinde bulunan binanın sahibi olduğunu söyleyen kişi, kendi binalarının bozulan dönüşüm süreci olduğunu, yıkılan bina ise sahibiyle geçişlerini ifade ederek, "Biz kendi binamızı tamamen boşaltmış ve tahliye etmiştik. Elektriği doğalgazı kesilecekti. Bugünlerde de kendi binamızı yıkacaktık. Bu olay denk geldi. Biz kendi binamızı bozmadan önce binanın sahibi olan Murat Bey, binayı kendi özel sebeplerinden dolayı yıktırmak istememişti. Ama münasebetiyle, bugün böyle bir olay yaşandı. Geçmiş olsun dilerim" dedi.

Kaynak: DHA