HALK TV yazar İsmail Saymaz, “Narin, boğularak öldürüldü” başlıklı yazısında  İsmailağa cemaatinin müridine yönelik bir iddiada bulundu. Gazeteci İsmail Saymaz’ın iddiasına göre;  geçtiğimiz temmuz ayında Konya’nın Beyşehir ilçesine müftü olarak atanan İsmailağa müridi G.B, belden yukarısı çıplak halde aracın arka koltuğunda bir kadınla birlikteyken polislere yakalandı. İsmail Saymaz’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

“İsmailağa müridi olduğu belirtilen G.B., geçen temmuz ayında Konya’nın Beyşehir ilçesine müftü olarak atandı.

İddiaya göre…

Müftü G.B., iki hafta önce akşam üzeri açık alanda aracın arka koltuğunda bir kadınla birlikteyken polislere yakalandı. G.B.’nin belden yukarısı çıplaktı.

Müftü kimliğini açıklarken yanındaki kadın kimliğini vermedi. Polis tutanak tuttu.

Kaymakam il müftüsüne, müftü de Konya valisine haber verdi.

G.B., çarşaflı eşini Konya Müftülüğü’ne getirterek, “O kadın bendim” dedirtti.

Konya’daki İsmailağa müritleri ve bazı siyasiler G.B. hakkında işlem yapılmaması için devreye girdi. Polis tutanağı savcılığa gönderilmedi.

Yetkililer, Müftü G.B.’ye çok kızgın.

THY, Şili'nin başkenti Santiago'ya uçuşlara başlıyor THY, Şili'nin başkenti Santiago'ya uçuşlara başlıyor

“Diyanet’in yüz karası” diyorlar.

İsmailağa’nın müftüye sahip çıkmasını da eleştiriyorlar.

Yetkililer şöyle söylüyor:

“Evvela eşi olup olmadığını anlamak lazım. Eşi değilse bu bir faciadır. Direkt meslekten ihraç etmek lazım. Diyanet’in yüz karası. Eşiyse de soruşturma açılmalı. Bir de getirip ‘O bendim’ dedirtiyor. Millete Allah lillah telkin eden İsmailağa ise bunun arkasında duruyor. Örtbas etmek istiyorlar.”

Kaynak: Haber Merkezi