Gazeteci Talat Atilla, 15 Ağustos tarihli yazısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 5 yıl ceza verildiğini öne sürdü. Atilla, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 5 yıl mahkumiyet cezası verildi ve bu ceza adli tatilden sonra açıklanacak" ifadelerini kullandı.

Atilla'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Bir gazeteci olarak her hangi bir kurumu, kişiyi yalanlamak ya da doğrulamak gibi bir niyetim, görevim olamaz.

Partisi olmayan, sandığa gitmeyen bir gazeteciyim.

Gazeteci olarak kamuoyuna bilgi vermek ve kamuoyu adına tanıklık yapma sorumluluğumun gereğini yapıyor ve altını çizerek tekrarlıyorum;

CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a 'siyasi yasak' cezası CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a 'siyasi yasak' cezası

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 5 yıl mahkumiyet cezası verildi ve bu ceza adli tatildenden sonra açıklanacak.

Haberimin doğruluğundan en ufak bir şüphem yok.

Yazdığım habere inanmayan ya da tereddüt edenlere sitem edecek halim yok. Elbette kendi takdirleri ama haberimin doğruluğundan yüzde yüz eminim. Ekrem İmamoğlu'na 5 yıl siyaset yapma yasağı getirildi.

Bu siyaset yasağı kamu haklarından da mahrumiyet anlamı taşıdığı için karar

Yargıtay sürecinde de onanırsa İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden de ayrılmak zorunda kalacak."

Kaynak: Haber merkezi