CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Hakkari’de AK Partili Şemdinli Belediye Başkanı Yardımcısının kardeşinin karıştığı kazada işlem yapan polislerin gözaltına alındığı iddialarına ilişkin paylaşım yaptı. Bakan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan olayı araştırmasını istedi.

Alkollü aracıyla kaza yapan belediye başkanı yardımcısının kardeşi hakkında işlem başlatan polisin gözaltına alınmasına tepki gösteren Bakan, polislerin siyasi baskı altında kaldığını ve hak ettikleri desteği alamadıklarını yazdı. 

Murat Bakan’ın paylaştığı bilgilere göre, Şemdinli Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı’nın kardeşi trafik kazasına karıştı. Olay yerine gelen polis, sürücünün değiştirilmeye çalışıldığını fark etti ve gerekli işlemleri yapmak istedi. Bu sırada şahıslar polis üzerinde baskı kurmaya çalıştı ve tartışma çıktı.

Olayın büyümesi üzerine polisler, görevlerini yapmalarını engelleyen şahısları polis merkezine götürdü. İlçe Emniyet Müdürü de polis merkezine gelerek, polislerin yaptıkları işlemlerde haklı olduklarını ve gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti. Ancak şahıslar, polis merkezinde istedikleri sonucu elde edemeyince adliyeye giderek polislerden şikayetçi oldular.

Polisler gözaltına alındı

Şahısların savcılığa başvurarak polislerin kendilerine hakaret ettiğini beyan etmesinin ardından olay savcılığa intikal etti. İlçe müdürü ve diğer polisler ifadeye çağrıldı. Polisler, ifadelerini imzalamadan önce okumak istediklerinde, katibin yazdığı ifade ile kendi beyanları arasında farklılıklar olduğunu tespit ettiler. Bu esnada, savcı kendisine de hakaret edildiği iddiası üzerine İlçe Emniyet Müdürü dahil üç emniyet yetkilisi hakkında gözaltı talimatı verdi.

Kastamonu'da 3 aracın karıştığı trafik kazasında 12 kişi yaralandı Kastamonu'da 3 aracın karıştığı trafik kazasında 12 kişi yaralandı

Murat Bakan, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bu olayı etraflıca araştırmak ve eğer haklılarsa bu memurlara sahip çıkmak sizin görevinizdir size bunu hatırlatacak değilim ancak polis memurlarında ciddi bir yalnızlık ve çaresizlik durumu var bunun sebebi siyasiler karşısında ya da siyasi bağlantıları olanlar karşısında ne kurumu ne de yargı mercileri tarafından korunmayacağını düşünmesidir.

Konuya eğilmenizi ve bu polislerin durumunu araştırmanızı rica ediyorum. Ben her zaman olduğu gibi güvenlik güçlerinin yanında durmaya devam edeceğim."

Kaynak: Haber merkezi