Gazeteci Fatih Altaylı kendi Youtube kanalından gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ‘2025 Kasım erken seçim’ ifadelerine değinen Altaylı, “Özgür Özel’in bunu düzenli bir biçimde her konuşmasına bu şekilde başlamasını burada daha önce söyledim. Doğru yapıyor. Bu ülke 2025 Kasımında erken seçime gitmek zorunda, bunu herkesin kafasına çakacaksın. Siyasi mesaj vermenin en temel yollarından bir tanesi budur. Bunu Türkiye’de birkaç yer çok düzgün yapıyor bunlardan bir tanesi Adalet ve Kalkınma Partisi, dikkat et Erdoğan bazı mesajları bıkıp usanmadan yani zeki insanlar diyor ki hep aynı şeyleri söylüyor sana bana söylemiyor genele söylüyor. Çünkü herkes bizim kadar takip etmiyor. Bir gün o duyacak bir gün o. Sürekli tekrar çok önemli. Özel’in bunları güçlendirmesi lazım, ‘billboardlara 2025 Kasım erken seçim olmazsa olmaz’ diye yazın. Bunu yazarken şunu da demeliler; kardeşim çare bizde biz bu işi biliyoruz biz bu işi onarırız. Bunu her gün söyle insanlar desin ki CHP’nin çözümü var AKP’nin çözümü olmadığını herkes biliyor artık” ifadelerini kullandı.

Altaylı’nın gündeminde sadece ‘erken seçim’ yoktu. Altaylı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yerine Gaye Erkan mı getirilecek? sorularına da cevap verdi.

İşte Altaylı’nın konuşmalarından ara başlıklar;

Selcuksports HD | Real Madrid - Stuttgart maçı canlı izle Selcuksports HD | Real Madrid - Stuttgart maçı canlı izle

Gaye Erkan neden Amerika’da değil de Türkiye’de yaşıyor?

AKP’nin bir çözümü falan yok AKP’nin güvendiği bir iki adam var işte onların da en babası Mehmet Şimşek’ti. Şunu da söyleyeyim; Gaye Erkan’ı da yedek tutuyorlar. Şuanda ben bunu söyleyeyim; Gaye Erkan hala Türkiye de burada babasıyla beraber. AKP’de şöyle kulisler konuşuluyor; ‘ya Mehmet de dışarıdan para getiremiyor, acaba Gaye daha iyi mi getirir?’ falan diyenler var. Acaba Gaye hanımın Amerikan finansal çevresi daha mı iyi gibi düşünceler var. Bu düşünceler doğru değil ama AKP kendinde kabahat bulamayacağı için, yani bizim bu adalet anlayışımızda, bizim bu diğer politikalarımızda, çevremizle kavga etmemizde, atar gider yapmamızda ekonomi düzelmiyor. ‘Türkiye güvenilir sınıfa girmiyor’ diyemeyecekleri için suçu para gelmemesinde yani Mehmet Şimşek’te bulacaklar. Gaye Erkan niye burada? Hayatı Amerika’da geçmiş işi orada, çalıştığı bankalar orada.

Mehmet Şimşek bulabilecekleri en iyi adamdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan dışında arkasında duran kimse yok, o da ne kadar durur bilemeyiz. Duramadığı zaman felaket olur. Çünkü Mehmet Şimşek'i yiyenler Gaye Erkan’ı kemikleriyle beraber yerler tüy bırakmazlar.

Kaynak: Haber merkezi